Stella K. Wadowsky selgitab oma elustiiliblogis Stellaarium, miks erikollektsioonid poest nii kiirelt kaovad ja kuidas neid juba samal õhtul uuesti saab soetada. Stella sõnul lähevad inimesed poes justkui hulluls ning stangedelt krabatakse endale hunnikute viisi riideid, sõltumata numbrist. Kindlasti leidub neid, kes ostavad asju lahkelt ka oma sõpradele, kuid väga paljude jaoks on see puhas äri.

Kollektsiooni tumeroheline litritega kleit “Runaway Green Sequin”, millel rippus poes küljes hinnasilt summaga 149 eurot, maksis samal õhtul eBays juba 900 dollarit. Täna on sellel kleidil sõltuvalt suurusest erinev hind — õnnelik ostja võib litritega iluduse lunastada 300-900 dollari eest.


Foto: AP

Kuid miks maksab mõne kollektsiooni kleit hiljem tunduvalt rohkem kui teine? Õige vastus on tuntud inimene. Piisab, kui mõni kuum staar maailmas kannab kollektsiooni rõivaid enne poodidesse ilmumist ja see mitmekordistab eBays eseme hinda õige tublisti. Näiteks kandis realitytäht Kylie Jenner erinevaid Balmain x H&M rõivaid. Üks nendest oli “Beaded Velvet” kleit, mis maksis poes 399 eurot. Täna on see eBays kõige kõrgema hinnaga: 1200-1600 eurot.

Nõid Nastja raamatutuvustus

Ka mitmed Eesti kuulsused on säranud Balmain x H&M riietes. Tallinn Fashion Weekil kandis Liis Lemsalu seksikat punast kleiti. Oma raamatuestilusel oli aga nõid Nastjal seljas ülalpool nimetatud “Runway Green Sequin” kleit. Kollektsiooni rõivaid armastab kanda ka lauljatar Getter Jaani.