Hinnaguliselt võib Kate'il olla koguni 220 jälitajat, kellel erispetsialistidest politseimeeskond koos psühhiaatrite ja uurijatega pidevalt silma peal hoiab.

Kuningliku perekonna turvaülema Dai Daviese sõnul tõstavad suursündmused nagu kuninglik peenike pere ohtu "intsidentideks", mis võivad endast ohtu kujutada.

"Kui vaadata lähiminevikku, siis on siiani peale IRA suurimaks ohuks kuninglikule perekonnale olnud kinnisideega indiviidid," sõnas ta The Mirrorile.

Suurim, mida ohutuse tagamiseks teha saab, on võimalike jälitajate pidev monitoorimine ning ennetustegevus - kuni 70% intsidentidest olevat potentsiaalsete jälitajate eelnevast käitumisest ennustatavad.

Lausa ligi pooled Suurbritannia kõige kurikuulsamatest jälitajatest olevat pühendunud kuninglikule perekonnale, märkis turvaülem.

Buckinghami paleesse saadetakse igal aastal kuni 10 000 kirja. "Enamik neist on ohutud, kuid leidub ka tapmisähvardusi ja muidu kahtlasi saadetisi: näiteks pidavat leiduma inimesi, kes usuvad, et kuninganna Elizabeth II on armunud oma lapselaps prints Williamisse.