Ajakirjale Vanity Fair selgitas Ameerika täitsaim mees, et liigsete otsuste tegemine, nagu näiteks riideid valides, mõjutab teisi tehtavad otsuseid: "Te näete mind kandmas vaid halli või sinist ülikonda. Ma püüan minimaliseerida otsuste tegemist. Ma ei taha teha otsuseid teemal, mida ma söön või kannan, sest mul on liiga palju teisi otsuseid teha vaja."

Psühholoogide sõnul on see otsustamisväsimus: sama, mis paljastub, kui toidupoes käimine nimekirjata nii vaevarikas on ja selgitab sedagi, miks kohtunikud kohtusaalis pärastlõunal karmimaid otsuseid teevad.

Signatuurülikonnad, mis on Barack Obama moe- ja stiiliajakirjadesse viinud ning tuhandeid mehi enam ülikonda kandma pannud, on enamasti pärit 121 aastat vanalt Chicago firmalt Heartmax, mis Ameerika vanim ülikonnatootja. Ülikond on 97% kammvillast ja 3% kašmiiri segust, kirjutab About Style.

Kui Obama vajab kiirelt veidi vähem soliidset look'i, eemaldab ta pintsaku, vahel ka punase või halli lipsu, ning käärib valget värvi triiksärgi käised üles, paljastades oma ainsa ehte - Ameerika salateenistuse eritellimusel valminud musta nahkrihmaga kella.