Soomlased rikkusid peo

Anu Saagim on viimase seitsme aasta jooksul käinud neljal Madonna kontserdil. "Iga kord on väidetavalt viimane," naerab Saagim, kes Madonna "Sticky and Sweet Touri" kaes Eestis.

"Hoolimata sellest, et olin lavale suhteliselt lähedal, ei saanud ma fiilingut kätte. Ilmselt mängisid omakorda rolli minu ees olevad soomlased, kes iga kord kui ma veidigi elavamalt kaasa elasin, mind tigeda pilguga põrnitsesid," muigab Saagim. "Võibolla nad tundsid mind ära? Igatahes tekitasid nad minu ette inimmüüri, nii et ma ei saanud neist kuidagi mööda. Nad ütlesid veel ka midagi halvasti."

Eestis toimunud kontserdi ainus positiivne osa oli see, kui lavapoiss jagas külastajatele Madonna kitarri medikaid.

"Sain neid kokku viis või kuus tükki. Ühe kleepisin oma päevikusse ja kaks neist on mul vannitoas, peegli all. Kui ma hommikul end lõhnastan ja neid vaatan, siis läheb tuju heaks."

Pidu peo sees

Saagim, kes on käinud varem Berliinis ja Londonis Madonnat kuulamas, ütleb võrdluseks: "Mujal maailmas on see kontsert nagu pidu peo sees. Kõikjal toimuvad juba peod ja kui sa kohale jõuad, on sul mõnus meeleolu. Näiteks Wimbeldonis käis juba eelnevalt mõnus möll. Eestis sellist asja kahjuks pole. See on ka põhjus, miks ma otsustasin teha hiljem Pühavaimu kirikus järelpeo. Ma tahtsin, et oleks midagi erilist."

Saagim on igalt kontserdilt ostnud mälestuseks särgi. "Olgem ausad, ega nad heast materjalist ei ole, kuid mälestusena väga toredad."

Jacksoni tõus ja langus

Anu Saagim on näinud ära ka Michael Jacksoni tõusu ja languse. Esimest korda käis Saagim Jacksonit vaatamas Göteborgis.

"See oli minu elu esimene megastaar, keda ma nii lähedalt nägin. Mäletan, et seisin lava ees ja pisarad lihtsalt jooksid. See tundus võimatu. Tundus võimatu, et ma seisan seal ja hingan temaga sama õhku."

Kui Jackson Eestisse tuli, läks ka Saagim kontserdile. "Mind ja mu õde lükati sinna fännistsooni, kuid see polnud enam see. Mäletan veel, kuidas tankid veeti lavale ja näitlejad mängisid sõjast räsitud inimesi. Oeh, mul on nukker Elle Kull iseäranis hästi meeles," meenutab bravuuritar.

Saagim ütleb, et põhjus, miks Eestis toimunud suurtel kontserditel ei ole tema jaoks seda "erilist tunnet" võib olla selles, et staarid ei pinguta väikeses Eestis piisavalt. "Võibolla on põhjus selles, et meid on vähe? Suurlinnas pingutatakse enam ja sellest on kahju, sest ka Eestis on ju nendel artistidel fännid."