Millise kokkuvõtte oled viimase aja õõvastavatest uudistest enda jaoks teinud?

Mul on nendest keemiliselt väärkoheldud väikestest lastest nii kohtuvalt kahju, et sõnu pole. Ma ei kujuta ilmaski ette, et võiksin oma last sellise laborihiirena võtta, kelle peal igasugu ohtlikke aineid katsetada. Kuidas saab üldse uskuda, et kemikaal, mida kasutatakse basseinide ja pesumasinate puhastamiseks, võiks kuidagi tervendavalt inimesele mõjuda? Lugu sellest, kuidas üks noor ema oma lapse peapõrutust sellega ravis ja väitis, et ka toimis, mis sest, et tekkisid igasugused kõrvalnähud, tõi tõesti kananaha ihule. Laps niigi kaotas põrutuse pärast teadvuse ja oksendas. Olen lugenud ka, kuidas väikelapsele on MMSi manustamine tekitanud verejooksu — kuhu me jõudnud oleme?! Õnneks on mitmed avaliku elu tegelased sel teemal kõva häält teinud ja näiteks tänu Liina Kersna pöördumisele Tarbijakaitsesse jääb ära MMSi koolitus, mis oleks ilmselt uusi ohvreid toonud. Loodan tõesti, et kõik need emad, kes on avalikult oma lapse mürgitamist propageerinud, ühel või teisel moel vastutusele võetakse,” analüüsib Anna-Maria.

Kuidas suhtud nn alternatiivsetesse lähenemistesse lapse kasvatamisel (vaktsiinidest hoidumine jms)?

Mina lasin oma lapse vaktsineerida ja õnneks ei olnud tal sellest mingeid kõrvalnähte. Minu eesmärk oli, et parem karta kui kahetseda, mittevaktsineerimise risk oleks olnud kordades suurem. Samuti pole ma mingeid alternatiivseid meditsiinivahendeid kasutanud kui vanad head viinasokid välja arvata, mis tõesti on palaviku alandamisel toiminud.

Mis on olnud kõige naeruväärsemad nõuanded, mida oled kuulnud või lugenud?

Ega ma polegi kusagilt internetifoorumitest minegid nõuandeid otsinud, olen ikka võimalusel pöördunud arsti või mõne targema ja kogenuma täiskasvanu poole. Foorumites ja internetigruppides jagatavasse nõusse tuleb ikka väga suure ettevaatlikkusega suhtuda.

Millistest põhimõtetest lähtudes teed lapse kasvatamist puudutavaid otsuseid ja millisele nõule toetud?

Nagu öeldud, toetun ikka tuttavate arstide või spetsialistide nõule, samuti küsin endast targematelt, kellel lapsed suuremad või mitu last, seega ka vastav kogemus. Ei salga, et kui on olnud mingi probleem või mure, siis olen ikka guugeldanud ja ka foorumitest samadel teemadel juurde lugenud, aga õnneks pole sealseid soovitusi väga tõepähe võtnud, vaid olen ikka usalduslikust allikast üle küsinud.