Kust üldse see mõte teha nii äkiline liigutus ja ära minna? Teadsite ometi ju, mis saama hakkab!

"Mul oli vaja minna Briti Parlamendi seminarile, sest olin sinna kutsutud! Lahkumisel ei tehtud mulle mitte mingeid takistusi, sest see ongi normaalne. Miks peaks keegi mind takistama? Samas, loomulikult teadsin, kuidas meedia reageerima hakkab. Kodumaalt lahkumine on kõige viimane asi, mis ma teha tahtsin. Olen siin sündinud ja kasvanud, armastan Eestit väga," kinnitab ta.

"Kui ma oleksin tahtnud põgeneda, oleksin seda teinud juba aastate eest! Seega on ebaloogiline, et hakkan põgenema praegu, mil mu ebaõiglase kinnipidamiseni on jäänud vaid loetud päevad," jätkab ta. "Ma olen väga nördinud sellest, millisesse vanglaasutusse mind suunatakse," selgitab ta vihjates asjaolule, et väidetavalt hakkab ta jagama ruume mõrtsukate ja narkokurjategijatega. "Võin julgelt väita, et ühtki mõrvarit pole piinatud nii palju kui mind!" lausub ta kurvalt.

Veetsite Eesti Euroopa Liikumises mitmeid aastaid ja väidate, et Teid lavastati süüdi. Selgitage palun nende väidete tausta!

"See hullumaja kestab juba alates 2007. aasta augustist, kui leidsin esimesi tõendeid, et enamik minu töötajatest Eesti Euroopa Liikumises on loonud endale mittetulundusühinguid ja kandivad sinna EELi raha," kurdab ta ja nendib, et oli sügavalt šokeeritud. "Uskusin, et kui saan EELi nõukogu liikmeks, suudan peatada vargused!" räägib ta.

"Võin öelda, et vaadates EELI juhatusse ja nõukokku üheaegselt, võib näha, et seal on samad inimesed. Aga see on seadusevastane," avaldab ta asutuse tegevuse tagamaid. "Sain juba 2002. aastal Eesti Euroopa Liikumise nõukogusse, kui olin vaid 20-aastane. Olin noorim ja pärast seda olen 2002-2007 igal aastal osutunud valituks. Sain näiteks 2007. aastal üle 140 hääle, Ojuland sai kõigest 3 häält. Noore maksimalistina ei mõistnud ma, kuidas see vihastab nii mõndagi kõrgel positsioonil olevat inimest!"

Mis see tähendab, kas vihjate, et Teid lavastati süüdi?

"Jah, absoluutselt. Mind kutsuti EELi juhatajaks, millest ma järjekindlalt loobusin. Märkasin pidevalt, kuidas kõiki finantsaruandeid püüti minu eest kiivalt varjata. Kas see pole kummaline?" muigab ta. Lisaks ei saa Galojan jätta mainimata ka oma kahtlusi seoses tema kohtuprotsessi läbi viinud kohtunikuga. "Minu meelest on kummaline, et alles hiljuti sai justiitsministeeriumi kriminaalpoliitika asekantslerina tööle Põhja ringkonnaprokuratuuri majanduskuritegude osakonna juht, vanemprokurör Kristel Siitam-Nyiri," avaldab Anna-Maria kahtlust inimeste äraostmatuses.

"Veider, et justkui juhuslikult on ta enne olnud osaline võltimissüüdistuse saanud Rein Langi loo arutamisel," leiab ta.

...jätkub!