Üledoos?

Politseinikud avastasid surnud laulja täna pärastlõunal veidi enne kella nelja, teatas BBC.

Amy Jade Winehouse (14. september 1983 Southgate, London - 23. juuli 2011 Camden, London) oli juudisoost inglise laulja ja laulukirjutaja, kes põimis eri muusikastiile nagu R&B, soul ja džäss, kuid oli tuntud ka sõltuvusprobleemide poolest. Hääleulatuselt oli ta kontraalt.

Musta juuksepahmaka ja jõulise silmameigi poolest tuntud lauljatar avaldas 2003. aastal debüütalbumi «Frank».

Tema 2006. aasta plaat «Back to Black» võitis viis Grammy auhinda. 2007. aasta lõpuks oli plaati Suurbritannias müüdud üle 4 plaatinaplaadi normi. Sellelt albumilt pärineb üks tema tuntumaid lugusid "Rehab".

Winehouse võitles terve karjääri jooksul alkoholi- ja uimastisõltuvusega ning käis mitmed korrad võõrutusravil. Usutakse, et probleemid said alguse pärast kalli vanaema surma ning oma osa andis suhe Blake Fielder-Civiliga, kellega ta abiellus 2007. aastal, kuid lahutas 2009.

Tuur jäi ära

Viimastel aastatel üritas Winehouse oma deemonitega võidelda Kariibidel. Tänavune comeback-tuur jäi ära pärast juunikuist ebaõnnestunud kontserti Serbias, kus silmnähtavalt purjus staar laval ringi koperdas, oma laulusõnu pomises ja mitu korda lavalt ära jooksis.

Winehouse'i nähti viimati avalikult 18. juulil, kui ta ristitütar Dionne Bromfieldigia Londonis iTunesi festivalil käis.

Amy koduse Camdeni lemmikkohviku Jazz Cafe töötajad ei olnud lauljatari näinud juba kuu aega, kui varem käis naine seal oma sõpradega mitu korda nädalas.

Perekonnaliikmetest jäävad Amyt leinama isa Mitch, ema Janice ja  vanem vend Alex.