Lepajõe ja Roosna röövisid Helsingis asuvat Tillanderi juveeliäri 1985. aasta aprillis, saagiks said mehed 1.4 miljoni marga (umebs 240 000 euro) väärtuses ehteid ja käekellasid. Politsei vahistas mehed kolm päeva hiljem, kuid varastatud kraami ei leitud.

Lepajõe ei ole varem soovinud röövitud vara saatust kommenteerida, kuid oma hiljuti avaldatud memuaaris "Röövlinnud" avaldab ta loost lõpuks enda versiooni. Mehe väitel jäi saak selle sama maja pööningule, kus politsei neid tabas.

Lepajõe väitel jäi saak pööningule, kust keegi ei osanud seda otsida. Lõpuks tõi selle sealt ühe soomlasest freelance-ajakirjaniku vend. Jutustuse järgi oli Lepajõe tutvunud tolle ajakirjanikuga vangis.

Tema sõnul oli ajakirjanik töötanud välja plaani, mille abil pani Lepajõed paljastama saagi asukoht, seejärel omakorda saatnud venna seda ära tooma.

Lepajõe sõnul sai ajakirjanik lõpuks saagi endale, kuid ei suutnud seda rahaks teha, vaid vahetas hoopis kahe võistlushobuse vastu, kes talle lõpuks mingit tulu ei toonud.

Lepajõe väitel läks saak edasi isikule, kes sulatas kulla ja eraldas sõrmustest vääriskivid. Nii kadus saak lõplikult. Seega ei saanud Lepajõe väitel tema ega Roosna sellest midagi.

Lepajõe ei avalda raamatus talt naha üle kõrvade tõmmanud ajakirjaniku nime, kuid täpsustab, et tegemist oli sellel ajal tuntud inimesega, kes suri kaks aastat tagasi. Mees elas Lõuna-Soomes.

Jaga
Kommentaarid