2007. aastal saatis Alec oma tütar Irelandile sõnumi, mis rikkus mehe sõnul tema suhte oma tütrega igaveseks. Olgugi, et isa ja tütar suhtlevad tänini, on Aleci sõnul selle sõnumi mõju tunda.

Baldwini ja Basingeri lahutuse ajal oli kokkulepe, et mees helistab oma tütrele kindlal kellaajal. Et laps sel hetkel toru ei võtnud, saatis pahane isa talle sõnumi. "Sa oled mõtlematu ja ebaviisakas väike siga. Sul pole ajusid ega sündsust! Mind ei huvita, kas sa oled 12-aastane või 11-aastane või, et sa oled laps. Isegi su ema on igavene tüütus, kes sinu tegudest ei hooli. Tegin end taaskord narriks, et püüdsin sind kätte saada. Sa oled mind viimast korda alandanud," kisendas Baldwin telefoni helisõnumisse.

Jäetud sõnum tekitab nii talle kui tütrele veel endiselt hingepiinu. Ehkki isa on tütre ees vabandanud, viimane selle vastu võtnud ja nad saavad hästi läbi, kummitab see neid mõlemit siiani. "Inimesed, kes mind ründavad, kasutavad seda sama asja pidevalt relvana minu vastu," sõnas Baldwin intervjuus ja tõdes, et see haav ei paista kunagi paranevat.