1. Buckinghami palee meenutab pigem suurt ärihotelli, kui erapaleed. Seal on 52 magamistuba kuningliku pere ja külaliste jaoks; hulk sviite riigivisiidil viibijate jaoks, 188 magamisruumi ametnikele, 78 vannituba, 90 luksuslikku vastuvõturuumi ja 92 bürood. Peale kõige muu postkontor, politseijaoskond, tuletõrjeüksus, arstipraksis, reisibüroo, baar, kabel oma vaimulikuga, juuksurisalong, hobusetallid, terve rida kööke, sööklaid, katlamajad, garaažid, toiduainete hoiuruumid, veinikelder ja mitmed abiruumid, mida Buckinghami palee toitlustusteenistus peale kõige muu nii väga vajab - lauahõbeda puhastamise ruumist kuni laoruumideni, kus muu hulgas hoitakse sadu ja sadu WC-paberi pakke.

2. Kõik teenijad peavad kinni pidama kindlatest reeglitest: mitte kunagi ei tohi nad kuningliku perekonna liiget enda algatusel kõnetada, samuti ei tohi nad lossis nähtavale jääda. Igaüks neist hüppab mõne nurga taha või kaob mõnda kõrvalruumi, kui keegi kuninglikest persoonidest kusagil nähtavale ilmub. Alati ja ilma ainsagi erandita tuleb kuningliku perekonna juuresolekul seista, kestku see siis kuitahes kaua. Teenindav personal ei tohi käia mööda koridorivaipa, vaid peab käima selle kõrval oleval parketiribal.

3. Peale tüüpiliselt naiselike ametite, nagu toatüdrukud või õukonnadaamid, pole kuninganna valitsusaja jooksul veel ükski naine saanud majapidamise juhtimises kõrgemale kohale - samamoodi ei ükski asiaat ega mustanahaline.

4. Niipea, kui keegi kuninglikest liikmetest on oma toast lahkunud, tormab sinna puhastuskomando, harjab üle vaibad, klopib kohevaks padjad, koristab klaasid ja sööginõud ning tühjendab paberikorvid. Mõne minuti pärast võib toa kasutaja naasta juba laitmatult korras tuppa.

5. Kõikide toimingute kohta on omad ettekirjutused. Näiteks äratuskandik. Kuninglikes paleedes ei ole kuninglike perekonna liikmetel äratuskella. Selle asemel toob isiklik teener, pärast seda kui kellad on löönud kaheksa lööki, magamistuppa kandiku Earl Grey teega, tüki keeksi ja klaasi värskelt pressitud apelsinimahlaga. Tass on kandikul alati asetatud nii, et tassi kõrv ja lusikas tassis näitavad kella viie peale ja alustassil olev vapp näitab põhjasuunda.