Umbes poolesaja näitusele üles riputatud taiese autorid on läbinud tuntud maalikunstniku Aili Vindi kolmepäevase kursuse, milliseid pakub väikefirmade juhtide koolitusele spetsialiseerunud Tartu koolitusfirma OÜ Estonian Euromanagement Intitute.

“Näitus on unikaalne, sest piltide autorid on ettevõtjad ja juhid, kes pole enne kunsti õppinud,” rääkis Estonian Euromanagement Institute direktor Marju Unt. “Aili Vindi juhendamisel on äriinimesed lahti maalinud oma emotsioone.”

Atlantises avataval näitusel on üleval näiteks Tallinnas koduapteekide keti looja ja juhendaja Anne Vaasa, Kesk-Eestis ehituspoodide keti EhitusGamma juhataja Kalmer Laini, Vanemuise teatrikohviku ühe omaniku Maia Paasi ja paljude teiste väikefirmade juhtide kunstitöid.

Aili Vint, kes on juhtide maalitud pilte iseloomustanud kui loomeimesid, on varem korraldanud sarnaseid loovuse avaldamise kursuseid ka EBS Juhtimiskoolituse Keskuses. Neil kaks aastat tagasi toimunud kursustel õppisid end maali abil tundma ja väljendama näiteks Ühispanga, Säästumarketi, Kontuur Leo Burnetti, Microlinki, PricewaterhouseCoopersi ja teiste firmade juhid.