"Tõsi, et paljud laulukirjutajad ja produtsendid, artistd on pärit Rootsist. Enne 1974. aastat ei kuulanud keegi Rootsi muusikat, me vist tõesti avasime ukse," sõnas Björn Karmel Eiknerile ning avaldas imestust, et ABBA maailmakaardile paisanud triumf toimus tervelt 42 aastat tagasi.

Mehe sõnul oli kogu kogemus väga pingeline ning ta oli enne lavaleminekut tohutult närvis. "Meie võidu järel algas kaos. Ajakirjanduses ja mujal. Mäletan väga hästi võidujärgset hommikut. Ärkasin väga vara, siis jõudis mulle lõpuks kohale, mis oli juhtunud. Päev varem olime olnud tundmatu ansambel Rootsist ja järgmisel päeval teadis meid kogu maailm."

Hea meloodia oli ABBA edu aluseks, seni ainus "kokkutulek" kestis 45 sekundit

Kogu ABBA muusika tugines heale meloodiale. "Meie Bennyga pole kumbki kuigi head lauljad, tüdrukud olid lauljad," sõnas Björn ja lisas, et mehed töötasid klaveri ja kitarriga. "Selline klimberdamine kuigi hästi ei kõlanud, seega saime loota ainult heale meloodiale.

Björn on veendunud, et ABBA-l lihtsalt vedas, et neil oli kõigil ühesugune maitse miljonite inimestega üle maailma. "See oli kõik puhas juhus, sest me kirjutasime südamest ja jätsime alles ainult lood, mida ise armastasime," rääkis ta ning kinnitas, et kunagi ei avaldatud ühtegi lugu mõttega, et see kindlasti meeldiks paljudele teistele.

ABBA kokkutulekut aga tulemas ei ole. Björni sõnul ei ole nelikul enam motivatsiooni endisel kujul kokku tulla, ehkki pakkumisi on olnud palju. Miljardipakkumine olnuks aga neliku eludesse toonud aastajagu rasket tööd. "See konkreetne pakkumine tähendanuks aastapikkust tuuri, see võtnuks kümme aastat meie eludest. Me kõik neljakesi ütlesime ei."

Björn Ulvaeus peab oma parimaks looks pala "The Winner Takes It All", mille ta kirjutas ajal, mil lahutas oma ansamblikaaslasest Agnethast.

Teiste bändikaaslastega kohtub Björn endiselt. "Bennyt näen tihti, sest me töötame endiselt koos. Frida elab Šveitsis ja Mallorcal ning kui ta Rootsis käib, saame alati kokku. Agnethaga on meil kolm lapselast, seega me näeme tihti."

Björn avas Stockholmis kreekapärase restorani- ja peopaiga "Mamma Mia, the party", kus korraldatakse ABBA-teemalisi pidusid. Koha avamise inspiratsiooniks oli ABBA muusikal, mida vaadates tundub, justkui rahvas tahaks pärast selle nägemist edasi peole põrutada.

"Kui me selle koha siin avasime, istusime neljakesi lauas. Üks naistest ütles, et siin on täna nii palju fänne, miks mitte astuda lavale ja neid tänada? Nii me olimegi seal 45 sekundit koos," kirjeldas Björn ABBA seni ainsat "kokkutulekut".

ABBA aegadest Björn oma lastega kuigi palju ei räägi, sest muid jutte on palju. Ent vahel, kui lapsed paluvad, meenutab mees siiski mõne seiga. "Nüüd küsivad lapselapsed, mis vanaisaga lahti on. Miks on inimesed nii imelikud, kui nad vanaisaga kokku puutuvad? Nad hakkavad juba suureks saama ja mõistma," naeris Björn kuulsusega kaasneva tähelepanu üle. Oma tuntusest ta end mõjutada pole lasknud ning käib endiselt tavainimese kombel toidupoes.

Iseendast muuseumit teha oli väga kentsakas

Algatuse muuseumi tegemiseks tegi Björnile Stockholmi linn. "Me kõik mõtlesime, et on seda nüüd tõesti vaja, aga lõpuks nõustusime, sest armastame oma linna," sõnas ta ja täpsustas, et korraga muutus kõik reaalseks. "Tuleb muuseum ja pean sellega leppima elu lõpuni. Aga hakkasin sellega tööle, väga veider oli iseendast muuseumi teha, aga suutsin sellega hakkama saada, sest vaatasin ennast nagu kedagi teist," naeris Björn ja tunnistas, et vaatles iseend kui kostüümi ja platvormkingadega tüüpi.

Björn ei ole muusikat jätnud ning kirjutab ühes endise ansamblikaaslase Bennyga koos muusikat edasi. "Me oleme Bennyga kirjutanud tema ansamblile 12 lugu," sõnas ta lõpetuseks.