Tuleb välja, et Võrno nägi Kaljulaidi Kuivastu-Virtsu praamil ning mehele ei istunud tõik, et president end teel Saaremaalt mandrile mugavasse rõivastusse oli riietanud.

"1.oktoobril kell 18.45 Kuivastust Virtsu väljunud praamil nägin vabariigi presidenti lähedalt. Seljas murelivärvi sulejope. Peas beežikarva fliisist pibo ja jalas ecrud slimmid. Kadrioru pressiteade, sügispuhkusele läinud presidendist on jäänud muude uudiste alla? Muul moel ei suutnud ma seletada seda, et meie president mulle nagu Orissaare seeneline praamil vastu tuleb," kirjutab Võrno võrreldes presidenti seenelisega.

"Kui praam Virtsu jõudis, tuli tagapeeglisse vilkuritega eskort ja riigipea kihutas vihurina mööda. Pühapäeva õhtul siiski oli nii kiire, järelikult ei olnud puhkusel. Tähendab ei lasknud lihtsalt lõdvaks ennast," jätkas Võrno tema jaoks kentsaka olukorra kirjeldamist.

Võrno häbenenuks sellisel moel presidenti külalistelegi näidata. "Oleks ma olnud praamil mõne oma väliskülalisega, poleks ma ilmselt kõssanudki, et vaata - Eesti president... Ma ei räägi palgast, esindus- ja muudest tasudest. Ma ei oota sooblinahkseid peleriine ega uhket Hollandi täisvillast," väljendab Võrno oma arvamust.

"Vali, kes sa tahad olla! Lihtne Eesti noorik? Tore! Siis ole seda, aga ole seda stiilselt igas olukorras ja lõpuni. Mina maksan sulle ka palka ja ma tahan julgeda öelda ja mõelda, et see on Eesti president. Esinduslik, tõsiseltvõetav ja väärikas," arvab Võrno.