450 aastat vana saladus valmistab siiani peavalu ajaloolastele ja arheoloogidele, kes suure juhi südame jälgi veel tänagi ajavad, nagu kirjutab BBC. Kuuldavasti on viimase kolme aasta uurimistööd viinud välja Ungarisse, kus süda peaks legendi kohaselt kuldse karbi sisse maetuna kuskil paiknema. Grupp teadlasi on nüüd väidetavalt kindlaks teinud ka asukoha: kunagise Szigetvari lahinguvälja (kus omal ajal Suleimani elutee lõppes) lähedal asuvate veiniistanduste vahel, kust avastati Austria vägede poolt 1692. aastal hävitatud kunagise Ottomani ehitistekompleksi jäänused, kus olevat kunagi seisnud ka Suleimani mošee. Sama koha peal seisis Suleimani surma hetkel tema lahingutelk, milles ta hinge heitis.

Kullast karpi aga, ega ka Suleimani südant sealt siiski tänaseni leitud pole - see arvatakse olevat hauakambrirüüstajate poolt pihta pandud.

Niisiis võib sultan Suleimani süda olla tänaseni matmata või mööda ilma ringi rännata. Või siis hoopiski hooletult kuskile visatud - kui see üldse kunagi kehast üldse eraldatigi.

Suleiman suri 71-aastasena, olles kõige kauem valitsenud Ottomani sultan (võimul 46 aastat) ning üks kahest sultanist, kes suri lahinguväljal: enne teda sultan Murad, kes langes Kosovos 1389 ning kus tänaseni meenutab teda uhke mälestusmärk.