Vachira Phuketi haiglas Jarmo Aderit pärast mopeediõnnetust ravinud medõde Methavee Mnaneesri ütles Postimehele, et kolm päeva tagasi haiglast lahkunud Aderi raviarveks oli 4265 USA dollarit ehk ligikaudu 3422 eurot. Ader on enda sõnul saanud annetajatel poja ravikulude katteks 20 000 eurot, lisaks on IF Kindlustus teatanud, et Jarmo Aderil oli reisikindlustus 30 000 eurole.

IF Kindlustuse pressiesindaja Rain Porss ütles Delfile, et Aderite arvete suurust tal ilma kliendi nõusolekuta kommenteerida võimalik ei ole. Porss lisas aga, et tema teada "mingid arengud on seal käimas".

Kindlustuse esindaja sõnul käsitletakse Aderite juhtumit nagu iga teist ehk neile hüvitatakse ravi eest esitatud arved. Arved võivad aga Porsi sõnul saabuda kuni mõnekuuse viitega.

Treeneri, kulturisti ja seltskonnategelasena tuntud Argo Ader postits Facebooki abipalve poeg Jarmo kojutoomiseks 2. novembril, kirjeldades, et pojal juhtus Phuketis puhates traagiline õnnetus.

"Hetkel viibib ta kunstlikus koomas. Praegu vajab ta parimat ravi ning võimalusel koju toomist. Kellel vähegi võimalust, siis ka kõige väiksem abi on teretulnud. Kahjuks puudus tal ka ravikindlustus. Hetkel olen ise teel poja juurde," kirjutas ta.

Kolm päeva hiljem teatas IF Kindlustus, et Jarmo Aderil siiski oli reisikindlustus, mis hüvitab kuni 30 000 euro suurused kulutused. Samal päeval kirjutas Argo Ader Facebookis: "Mitu suurt kivi on südamelt langenud. Jarmo ärkas täna koomast üles ja suutis isegi öelda esimesed sõnad! Poja olukord on endiselt väga raske ja väga pikk ja keeruline ravi ja taastusravi on veel ees kodus, aga süda on uut lootust täis."

Ader avaldas, et talle on annetatud "kuskil 20 000 eurot, millest on tohutult abi".

"Ravikulusid pole veel kokku löödud, aga kindel on see, et ravi tuleb veel kallim ja kõik see kulub ära, olen valmis panema ka kogu oma vara müüki. Aga kui keegi tahab kindlustuse tõttu oma annetust tagasi, saan aru ja palun võtke siis minuga ühendust ja kannan Teie annetuse tagasi," lisas ta.

Esmaspäeval kirjutas Ader, et arstid lubasid poja haiglast välja kodusele ravile. "Oleme sõprade apartmendis, kes lubasid meil siin ravi jätkamiseks tasuta peatuda. Kõige parem oleks muidugi oma kodus, aga lennata ei tohi. Haigla lubas öelda alles nädala pärast millal tohib. Tahame väga poja koju tuua. Tõsine mure on, et ajukahjustus on väga suur. Sellest on väga raske kirjutada."

See on ka viimane kord, kui Ader sündmusi Facebookis kommenteerinud. Ta pole vastanud ka Delfi korduvatele palvetele juhtunu asjaoludele rohkem valgust heita.

Meenuta videot Argo Aderi intervjuust Phuketis pärast kohapeale saabumist: