Ta kasvas üles kommunistlikus Jugoslaavias

Uus esileedi kasvas üles paneelmajas, eemal igasugusest New Yorgi glamuurisärast. Nüüd, kus tema abikaasa on valitud presidendiks, saab Melaniast esimene esileedi, kes on kasvanud üles kommunistliku valitsusega riigis ning teine, kes pole sündinud Ameerikas.

Ta kõneleb viies eri keeles
Melania on sloveenia, inglise, prantsuse, serbia ja saksa keele valdaja

Ta on ainus esileedi, kelle aktifoto on kaunistanud ajakirja esikaant
Kolm aastat enne Donald Trumpiga kohtumist poseeris Melania alasti Prantsuse meesteajakirja esikaanel. Tulevane president on kõnealuste piltide kohta öelnud: "Euroopas on sellised pildid tavaline nähtus ning need on väga moekad."

Ta on kõige ebapopulaarsem esileedi
Washington Posti ning ABC News'i korraldatud küsitlus selgitas välja, et Melania Trump on rahva seas kõige ebapopulaarsem esileedi. Temast veel vähem on ameeriklastele meeldinud ainult üks esileedi, kelleks oli ei keegi muu kui Hillary Clinton.

Ta kasvatab enda ja tulevase presidendi poega "väikse Donaldina"
"Ta sarnaneb välimuselt nii mulle kui Donaldile, aga iseloomu poolest kutsun ma teda väikseks Donaldiks. Ta on iseseisev, tugevate arvamustega ning teab täpselt, mis ta tahab," ütles Melania parenting.comile.

Tal on salajane poolvend
Ajakirja GQ reporter tegi tulevase esileedi kohta lugu kirjutades avastuse: Melania isa, Victor Knavs, sai enne modelli emaga kohtumist teise naisega poja. Knavs nõustus maksma toetusrahasid, ent pole siiani pojaga ühendust võtnud ega tunnistanud tema olemasolu.

Ta kutsus Billi ja Hillary Clintoni enda pulma
Trumpide 350-st pulmakülalisest ei puuduunud ka tulevane rivaal Hillary Clinton koos Ühendriikide 42. presidendi Bill Clintoniga. Ajakiri GQ on avaldanud, et pruut kandis pulmas 100 000- dollarist, 1500 kristalliga kaunistatud kleiti, mille tegemine võttis aega 550 tundi.

Ta ei salli oma abikaasa kurikuulsat säutsumist
Küsides esileedilt, millisest halvast harjumusest võiks tema abikaasa loobuda, vastas modell kõhklemata: "Twitteris säutsumine!"

Ta töötas Ühendriikidesse jõudes ebaseaduslikult
Olenemata abikaasa vaadetest immigratsiooni suhtes, mida Melania ise ka toetab, teenis ta kümne modellitöö eest umbes 20 000 dollarit enne, kui talle anti tööviisa 1996. aastal. Neiu sai rohelise kaardi 2001. aastal, ning Ameerika kodanikuks 2006. aastal.

Ta kohtus Donald Trumpiga ööklubis
Härra president oli oma tulevase naisega kohtudes abielus veel eelmisega, ent see ei takistanud teda Melania numbrit küsimast. Neiu oli tollal 28-aastane.