Vahel tundub õlu justkui liiga kange või läbi proovitud variant, samas kui magusat karastusjooki ka nagu ei tahaks. Sellele igavesele dilemmale on lihtne lahendus – õllekokteil! Ilmselt pole sa veel selle peale tulnudki, et õlut mahla või karastusjoogiga segada või tundub see sulle toidu solkimisena. Ei tasu ennast esmamuljest heidutada lasta. See võib küll kõlada ootamatult, kuid korralikult valmistatud õllekokteil maitseb imehästi!

Õlu + karastusjook = ?
Limonaadiga segatud õlu pole mingi hipsterite leiutis. Radleri nime all tuntuks saanud õllekokteili pakuti maanteekõrtsides juba 20. sajandi algul Saksamaal ja Austrias. Austraalias on aga senini populaarseks joogiks õlu Sprite’iga ning Itaalias ja Portugalis juuakse meelsasti Dieselit ehk õlut koolajoogiga.

Radleri valmistamiseks täida klaas jääkuubikutega, kalla sinna peale hea limonaad (nt Kelluke) ning täida klaas endale meelepärase koguse heleda õllega (nt A. Le Coq Extra). Pea meeles lisada õlu viimasena, sest muidu võid vahu taandumist ootama jäädagi.

Oled laisk või lihtsalt ei viitsi palaval suvepäeval ühtegi liigset liigutust teha? Sellisel juhul leiad oma suvejoogi poest, madala 2,5%-se alkoholisisaldusega maasika- ja sidrunimaitselised A. Le Coq'i Radlerid ootavad sind seal.

Õlu mahlaga
Õlu mahlaga võib esmalt kõlada eemaletõukavalt, kuid lase end üllatada! Õlu apelsinimahlaga on populaarne jook, mida juuakse hommikusöögi kõrvale üle kogu maailma. Katseta heledat õlut ka õuna-, viinamarja- või isegi tomatimahlaga. Lase oma fantaasial lennata ning proovi erinevaid maitseid! Täida klaas jääga ning lisa endale sobivas vahekorras hele õlu ja mahl. Tomatimahla-õllekokteili juurde sobib imehästi ka näputäis soola-pipart ja torts vürtsikat kastet.

Kindasti ei ole tegemist tööpäeva hommikusöögi juurde käiva joogiga, vaid see kuulub ikka puhkepäeva repertuaari, kui autorooli istuma ei pea.

Õllekokteil Cool as hell magusasõpradele
Maiasmokkadel tasub proovida jäätisekokteili tumeda õluga. Valmistamiseks mikserda 2 cl šokolaadisiirupit, 3 palli vanillijäätist ning 20 cl tumedat õlut (nt Tõmmu Hiid) blenderis ning vala kokteil klaasi. Blenderi asemel võib kasutada ka saumikserit või teha joogi valmis köögikombainis.

Jaga
Kommentaarid