Manganiar Group on ootamatul viisil festivalile leitud bänd. Üks pärimusmuusika keskuse töötaja oli talvel Indias tiigrite kaitsealal vabatahtlikuna tööl ja selle omanik, kuninglikku päritolu perekond, soovitas oma pulmas mänginud muusikuid Viljandisse esinema kutsuda. See oli selles mõttes väga erakordne võimalus, sest Manganiar Group ei ole enne käinud Euroopas või mujal maailmas tuuridel, nagu enamus festivali külastavaid välisartiste. Tegemist on õukonnamuusikutega selle sõna kõige otsesemas tähenduses – pilli mängitakse vaid oma kogukonnale ja saadakse selle eest ka tasu. Muusika mida nad mängivad on samas väga lähedane kohalikule rahvamuusikale – see on peadpööritav ja hüpnootiline, sakraalne ja ilmalik, muusika, mida lauldakse alati täiest hingest ning täiel häälel ning saadetakse mitmete rütmipillidega.

Manganiarid on Jaisalmeri ja Barmeri regioonist Thari kõrbest Rajasthanis pärit muusikute dünastia, keda on aastasadu toetanud kohalikud rikkad maaomanikud, aristokraadid. Omal ajal olid Mangianiarid Rajput´i õukondade muusikud, kelle ülesandeks oli saata oma pealikke sõdades pakkudes neile meelelahutust enne ja pärast lahingut ning tema surma korral mängisid ka surnuvalves niikaua kui lein sai läbi.

Kuigi nad on moslemid ülistavad paljud nende laulud ka Hindu jumalusi ja nad tähistavad Hindu festivale nagu näiteks Diwali ja Holi. Traditsionaalselt pöörduvad Manganiarid oma esinemiste alguses Hindu jumala Krishna poole otsides tema õnnistust.

Pillidest kasutavad nad kamaicha´t - see 17-keelne mangopuust valmistatud poogenpill on Manganiyari kogukonna kõige olulisem muusikainstrument . Lisaks võib kuulda dholak´i (Põhja-Indias, Pakistanis ja Nepaalis tuntud kahepoolne käsitrumm) ning khartaal´i (kastanjette meenuv tiigipuust rütmipill)

„Meil on laule igaks elujuhtumiks, meeleoluks ja momendiks. Teemad nagu armastus, lootus ja usaldus jumala vastu. Meie esinemised peegeldavad Rajasthani lõbusat ja värvikat elu. Mütoloogilised juhtumised, kevad ja vihmahooaeg, laulud vee toomisest, laulud Isand Krishnast, Isand Rama´st, Rajput´ide vaprusest, kaamelisõitudest - need kõik on meie laulude teemad" ütleb laulja Sakhi Khan Manganiyar.

Neid kuuleb ja näeb:
Neljapäev 20.00 EMT Kaevumäe lava
Laupäev 18.00 Kirsimäe lava