ETV - uued Terevisiooni saatejuhid, värske ilmega AK, iga-argipäevane otsesaade jpm.

24. augustist algav Eesti Televisiooni sügishooaeg toob hulgaliselt uuendusi. Just sel hommikul kell 6.55 alustavad Terevisioonis uued saatejuhid Katrin Viirpalu ja Urmas Vaino.
Kell 18.30 on eetris värske ilmega "Aktuaalne kaamera". Iga-argipäevast otsesaadet "Ringvaade" televaatajate pikaaegsete lemmikute Anu Välba ja Marko Reikopi juhtimisel näeb kell 19-20.05.

Septembri esimene nädal toob uutele saadetele lisa.
3. septembril jõuab eetrisse iganädalane "Kahekõne", mida juhivad vaheldumisi Indrek Treufeldt ja Priit Kuusk. Uus saade märgib klassikalise intervjuužanri naasmist Eesti Televisiooni ekraanile, kus saatejuhiga on vastamisi korraga üks inimene. Kuid "Kahekõne" võib tähendada ka seda, et saates on kaks sisulises mõttes eriilmelist intervjuud, mis on valitud kontrastiprintsiibil. Ka näeb "Kahekõnes" kaht loomult erinevat saatejuhti. Nõnda on tegu justkui kahe eriilmelise liidetavaga, millest ikkagi on võimalik tehet vormistada – eri intervjuudel on üks ühine siht.
Indrek Treufeldti näeb sellest sügisest ka saate "Aeg luubis" teise juhina, Tiina Jaaksoniga vaheldumisi üle nädala.

"Mida teie arvate?" on Maire Aunaste uus meelelahutuslik iganädalane saade suhetest. Saade algab 4. septembrist. Ekspertidena teevad kaasa Heinz Valk, Ott Kiivikas, Maaja Kallast ja Ülly Kukumägi. Üks ekspert on igas saates uus. Saadetes saab näha lühifilme, kus teevad kaasa näitlejad Liina Tennosaar, Marje Metsur, Eero Spriit, Taavi Eelmaa, Jim Ashilevi jt.

Kooliaasta algusele paslikult alustab Eesti Televisioon septembri esimesest nädalast uue saatesarjaga "Tagatargemad". Pakume kaasa mõtlemiseks lugusid inimestest, kes on julgenud teha olulisi otsuseid, õppinud ja täiendanud oma teadmisi hoolimata vanusest, elukohast ja varanduslikust seisust. Saatest leiab eeskujusid, indu ja julgust uuteks algusteks. Samas anname ka vajalikku infot erinevate koolitusvõimaluste kohta. Saatejuhid on Hannes Hermaküla ja Ave Marleen. Eetris laupäeviti alates 5. septembrist.

Vahur Kersna saatesari "Sind otsides" jõuab ekraanile oktoobrist. Uus saade aitab leida aegade voolus eemale kandunud isa, ema, õde-venda, ükskõik keda otsija jaoks olulist inimest ükskõik kust maailma otsast.

Saade "Vabariigi kodanikud" saavad aga uue eetriaja. See jõuab vaatajateni teisipäeviti kell 20.05 alates 1. septembrist.
Ka "Erisaade" jõuab ekraanile nüüdsest pühapäevaõhtuti ja alates 13. septembrist.

FILMID JA SARJAD ETV ja ETV2 - "Kiirabihaigla", "Miss Marple", "Allo, allo" jpm.
Majanduslikult kesisel ajal on hea, kui midagi on stabiilset, lohutavat, sõbralikku, naljakat, mõtlemapanevat ja turvalist. Just selline on selgi aastal ETV kahe kanali hankeprogramm.
ETV
Oktoobrist ja neljapäeva õhtuti jätkab "Kiirabihaigla" uue, 12-nda hooajaga.
Pühapäevaõhtuses Briti krimifilmi eetrisängis jõuavad aga juba 13. septembrist eetrisse "Miss Marple’i" uued osad (neljas hooaeg). Oktoobri teises pooles algab samal eetriajal uus sari "New Tricks", kus kolm erruläinud politseinikku naasevad tegevteenistusse, et lahendada lahendamatuid juhtumeid. Sarjas on nalja ja draamat, põnevust ja pinget. Sari on saanud Suurbritannias rekordilised vaatajanumbrid.
Huumorisõprade meeleheaks jätkub pühapäeviti "Allo, allo".

Oktoober on ETVs Prantsuse filmi kuu. Väärtfilmis jõuavad teisipäeva õhtuti eetrisse viimase aja parimad Prantsuse linalood. Filmid nagu "La Mome", mis jutustab Edith Piafi loo, "Perfume", mis viib müstilisse Grasse’i linna ideaalse lõhna otsinguile, "Molière", rõõmustamaks kõiki teatri- ja kirjandussõpru, "J`ai Toujours Revé D`etre Un Gangster" ja "Le serpent" seikluste otsijaile.

Novembris jõuavad väärika nimetuse all "PÖFF soovitab" otse vaatajate kodudesse PÖFFidel linastunud filmid: "En Soap", "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", "Milyang" ning "Moartea domnului Lazarescu".

Esmaspäeva õhtuti näeb uusi välisilma dokfilme, milles tutvustatakse päevakajalisi välispoliitilisi sündmusi maailma eri paigus.

Neljapäeva õhtuti jätkuvad muusikateemalised dokfilmid, kus näeb põnevaid artiste, stiile ja ajastuid.

Loodusfilmide huviliste päralt on laupäeva õhtuti suurejoonelised loodussarjad hinnatud loodusfilmide tootjalt BBC-lt.

ETV2
2. septembrist jõuab eetrisse Briti kultusseriaal "Life on Mars". See on Inglise üks viimaste aastate enim kõneainet pakkunud sari. Autoõnnetuse järgselt ärkab inspektor Sam Tyler üles 1973. aastas, mil politseitööd ilmestas lause: "Pole olemas juhtumit, mida ei saaks rusikatega lahendada". Huumorist pakatavat, põnevat ja suurepärase muusikaga vürtsitatud sarja on hinnatud lisaks arvukatele muudele auhindadele ka kahe Emmy vääriliseks.

Reedel kell 21.30 jõuavad pärast Poirot´ kordusi eetrisse uuesti "Kelmide ja pühakute" osad. Vaatajate soovil – sari, kus peaosades näeb Roger Moore’i ning Tony Curtist, on teinud omale pisikese mugava pesa eestlase hinge.
Teisipäeva õhtul on ETV2-s popkontserdid.

Dokkaader autorifilmidega jätkub sellest sügisest ETV2s neljapäeva õhtuti. Näitamisele tulevad auhinnatud filmid erakordsetest inimestest ja olukordadest.
Lastefilmid on eetris laupäeval ja pühapäeval. Sel sügisel on plaanis tuua koolijütsideni mitmeid Rootsi filme, teiste hulgas näiteks "Tjorveni lood" ja "Kalle Blomkvisti seiklused".

Lastesaated nihkuvad pisut varasemaks ja on eetris kell 17.40, et need, kes vaadanud lasteprogrammi ETV põhikanalilt, saaksid selle lõppedes ETV2st lastesaateid edasi nautida.

Venekeelsed uudised on ka sel sügisel eetris kell 19.30. Viipekeelseid uudiseid, mida edastab kuulmispuudega toimetaja, näeb ETV2-s igal õhtul kell 19.20.

Mitmed eelmise hooaja venekeelsed saatesarjad jätkuvad – "Vandekohus" ja "Batareja". Kuid tulevad ka uued. "Lähme külla" tutvustab Eestis elavaid rahvuseid. "Ela sajani" portreteerib igas saates üht pika elulooga põnevat inimest. Ja uus saade teaqdmishimulistele - "Eesti Entsüklopeedia". Saated valmivad Integratsiooni Sihtasutuse toel ja jõuavad eetrisse septembrist.

TV3 - "Eesti otsib superstaari", "Kodu keset linna", "Kättemaksukontor", "Naistevahetus", "Võta või jäta" jpm.
TV3 programmijuht Leho Verk rääkis Publikule, et kanal pakub vaatamiseks nii suurepärast kohalikku teletoodangut kui värsket programmi välismaalt.
" Kodustest asjadest on kahtlemata suurim "Eesti otsib superstaari",mille kolmandat hooaega on vaatajad ja võimalikud osalejadkannatamatult oodanud. Juba  19.augustist algavad eelvoorud neljasEesti linnas ning võistlus ise jõuab eetrisse  septembri alguses.Tänaseks on end eelvoorudesse registreerinud juba üle 700staarikspürgija."
Omatoodangust jätkub TV3 ekraan sügisel loomulikult "Kodu keset linna" märkimisväärse värskendusega nii näitlejate kui sisu osas.  Paljusidselle seriaali austajaid rõõmustab kindlasti teadmine, et KadriAdamsoni tegelaskuju Liis naaseb ekraanile.
 
Samuti saab  sügisel järje kevadel väga soojalt vastu võetud humoorikaskrimisari "Kättemaksukontor", mille uute osade salvestused käivad jubamõnda aega. 
 
Lisaks skandaalne ja samuti palavalt oodatud "Naistevahetus" ningtäiesti uus projekt "Kaalust alla!", kus Krista Lensin innustabülekaalulisi inimesi tervislikult toituma. Muide, kaalulangetajatesarjas osaleda soovijate hulk küündis ligi poole tuhandeni .Võtteperiood kestab praegu sellel sarjalgi.
 
Septembris algab uus hooaeg ka teleshow´l  "Võta või jäta", kuhumängima pääsemiseks joostakse sõna otses mõttes tormi - mäletame jukõik  avalikku castingut Viru Keskuses.  Muuhulgas on oodata erisaadet,kus võiduraha läheb heategevuseks ning mängivad saate eks-juht japraegune ehk Sepo Seeman ja Alari Kivisaar.
 
Lisaks on sügishooaega planeeritud hulgaliselt suuri kassafilme japopulaarsete Hollywoodi sarjade värskeid hooaegasid; vanadesttuttavatest "C.S.I", "Dr.House", "Põgenemine" jpm. Samuti üllatab TV3positiivselt õrnemat sugu, tuues ekraanile juba tuttava naistesarjauued osad  ning ühe täiesti värske "naisteka".

Teine hooaeg sarjast "Unistuste printsess" jääb kevadesse.

KANAL2
Kanal2-e avalike suhete juht Heili Klandorf sügiseselt programmilt saladuseloori kergitama ei soostunud. Seega jääb üle vaid sügist oodata ja oma silmaga uuendustest osa saada.