Lauluvõistlus toimub tänavu Ukraina pealinnas Kiievis ning sellest võtab osa 43 riiki. Nii värske sloogan kui ka visuaalid viitavad Ukraina kultuurile ning annavad aimu sellest, mida eurofännid seal maikuus näha saavad, kirjutab eurovision.tv.

Seekordne hüüdlause on "Tähistame mitmekesisust" ning Eurovisioni peaprodutsent Jon Ola Sand sõnas, et see kehtib kõikide riikide kohta nii Euroopas kui mujal ning ühendab tähistamiseks meie kõigi ühised huvid, unikaalsed erinevused ja suurepärase muusika.

Eurovisioni tänavusel logo on kujutatud Ukraina traditsioonilist helmeskaelakeed, mis kannab nime Namisto. Tegemist on kaitsva amuleti ning ilu ja tervise sümboliga. Ukrainlaste jaoks oluline ehe koosneb mitmetest erinevatest helmestest, millest igaühel oma disain ja need tähistavad nii mitmekesisust kui ka individuaalsust.

"Rahvusliku amuleti põhjal tehtud ilusa ja tähendusrikka logo kaasamine annab üritusele ühtaegu ajaloolist ja pärimuslikku hõngu kui ka modernset tunnetust ja välimust," arvab Jon Ola Sand.