Kuuldused hapuks läinud korraldusest levisid juba päevi varem läbi Eurovisioni fännilehe ESCKAZ kaudu, mis väitis, et Victoria Romanova ning Oleksander Kharebin lahkumisavaldused andsid.
Produtsentide lahkumine tähendab, et kogu Kiievi-poolne korraldusmeeskond tuleb välja vahetada.

Käivad kõlakad, et korraldus kukkus totaalselt kokku ning kogu üritus olevat olnud praktiliselt korraldamata: puudusid korralikud lepingud teleproduktsiooni, majutuse, toitlustuse jms osas – nii väidab Ukraina väljaanne Starana.

Produktsioonitiim polnud seejuures sugugi mitte algajatest koosnev: nii Romanova kui ka Kharebin kuuluvad Ukraina rahvusrelevisiooni NTU juhtkonda, Romanova on seejuures ka Ukraina Eurovisioni delegatsiooni juht alates 2007. aastast.

Siiani on teadmata, milliseid ajalisi nihkeid ja muid probleeme võivad muudatused endaga kaasa tuua – piletid, mis täna õhtul müügile tulevad, saabuvad samuti veidi hiljem kui tavaliselt, kuna müügiplaanidesse sekkus vahepeal Ukraina antimonopoli komitee. Küll aga teatab Eurovisioni peatiim, et ürituse kuupäevi edasi kindlasti lükata ei saa, isegi kui ukrainlased hädas on.