Eesti eurodelegatsiooni juhi Mart Normeti sõnul on teises poolfinaalis osalemine on Eestile odavam, sest kokku hoitakse terve päeva jagu delegatsioonile kuluvaid majutus- ja muid kulusid, kuid muud vahet seal tegelikult pole, vahendab Õhtuleht.

“Esimeses poolfinaalis on seepärast tavaliselt mõnusam olla, et siis tekib poolfinaali ja finaaliproovide vahele kaks lõõgastuspäeva (esimene poolfinaal toimub alati teisipäeval ning teine poolfinaal neljapäeval — kolmapäev ja neljapäev ongi puhtalt teise poolfinaali artistide proovide päralt — toim). Praegu on nii, et kui pääseme finaali, tuleb neli ränkrasket tööpäeva järjest. Mulle pigem meeldib esimeses poolfinaalis olla, sest see annab väikese hingetõmbepausi," rääkis Normet.

Kui viimastel aastatel on Eesti osalenud esimeses poolfinaalis ning kohale on mindud kaks nädalat varem pühapäeval, siis sel aastal võib eurodelegatsioon Kiievisse sõita esmaspäeval või äärmisel juhul teisipäeval:

Varasematel aastatel on teises poolfinaalis lavale astunud Getter Jaani, Ott Lepland ja Urban Symphony. Nii Lepland kui ka Urban Symphony pääsesid ka toona finaali ning mõlemad naasid koju 6. kohaga.