Francesco Gabbani võit tekitas tõelise lumepalliefekti ning fännide ja ekspertide hinnangul võib Itaalia sel korral ka Eurovisioni trofee endale napsata. Hetkel, mil itaallased oma valikut tegid, juhtus tõeline ime — kui varem oli suurriigi kolmanda eurovõidu võimalus vaid 66/1, siis nüüdseks on see juba 6/1, vahendab Metro.

Mehe lugu kannab nime “Occidentali“s Karma” (Läänlaste Karma — toim.), ent tema etteaste parimaks osaks on kahtlemata laval tantsiv ahv, kellesse eurofännid on totaalselt armunud. Sotsiaalmeedia on pandud korralikult kihama ja üha enam tekib juurde videoklippe, milles inimesed ahvi tantsunumbrit taaslavastavad.

Kui esmalt astus Francesco lavale oranži kampsuni, teksade ja tossude väel ning ahv illustreeris loo lüürikat taustal, siis teisel korral vahetati kostüüme. Francescol oli seljas gorilla kostüüm ning gorilla kandis tema oranži kampsunit, teksapükse ja botaseid. Finaalis oli mehel seljas aga tähtedega kaetud ülikond ja ahvil punane kikilips.

Francesco Gabbani on Itaalias hetkel tõusev täht ning tema osalemine Eurovisionil on vaid nädalaga kütnud kirgi nii tema kodumaal kui ka mujal Euroopas. Tema lugu on iTunes’is esikohal Itaalias ja Maltal, neljandal kohal Šveitsis ning Hollandis, Hispaanias, Saksamaal ja Prantsusmaal menu alles kasvab.

Eurovision 2017 poolfinaalid toimuvad Kiievis 9. ja 11. mail, finaal aga 13. mail. Mõlemast poolfinaalist pääseb lõplikku võistlustulle vaid kümme parimat. Kokku võistleb tänavuses finaalis 26 laulu. Nagu lauluvõistlusel tavaks, siis möödunud aasta võitja Ukraina ning suurriigid Itaalia, Suurbritannia, Hispaania, Prantsusmaa ja Saksamaa pääsevad finaali otse.