Žüriiliige Per Sundnes – kes on endine Eurovisioni kommentaator, saatejuht ning produtsent – kes oli kutsutud Kiievis toimuva lauluvõistluse teemal telesaatesse juttu rääkima, asus sealsamas lugusid juba ka hindama, öeldes Iirimaa esindaja loo kohta, et annaks viimasele 12 punkti skaalal 1 punkti, lisades, et Iirimaal on “asjad ikka täitsa käest lastud”.

Kuna Euroopa Ringhäälingute Liit (EBU) on žüriide neutraalsuse koha pealt otsatult põhjalikud, siis järgnes kaebus ning mees vahetati välja. Iirimaale selline lahendus mõistagi sobis. “Meil on hea meel, et EBU reageeris kiiresti ja hoolitseb selle eest, et žüriid oleksid neutraalsed. On ainult õiglane, et iga lugu hinnatakse vaid etteantud etteaste põhjal ning oma poolfinaali raames,” sõnas iiri delegatsiooni juht Michael Kealy.

Läinud aastal oli sarnane juhtum Rootsis, kus poplaulja Wiktoria saadeti žüriist minema, kuna ta osales telesaates, kus vaadati proovide materjale.

Pahandus oli eelmisel aastal kaelas ka venelastel, kui ühe Venemaa žüriiliikme tehtud video süüdistati andmete lekitamises. Twitteri otseülekandeäpi Periscope kaudu otse netti saadetud videos oli näha ühe žüriiliikme märkmeid ning on kuulda, kuidas teine avaldas oma poolehoidu Armeeniale (kuna tema abikaasa on armeenlane).