EBU peadirektor Ingrid Deltenre sõnas Šveitsi ajalehele Blick, Ukraina käitumine on täiesti vastuvõetamatu ning läbirääkimised riigi peaministri ja presidendiga jätkuvad, et saavutada mõlemale poolele rahuldav kompromiss. Ühe võimaliku lahendusena näeb Deltenre Samoilova sissesõidukeelu rakendumist alles pärast Eurovisionit.

“On sügavalt kahetsusväärne, et Eurovisioni lauluvõistlust kasutatakse kurjasti ära poliitilisel eesmärgil. Eurovisioni lauluvõistluse eesmärk on lõbustada ja tuua kokku miljoneid inimesi, mitte neid üksteise vastu pöörata,” sõnas EBU peadirektor.

Blick kirjutab, et kui lahendusele ei jõuta, siis plaanib EBU keelata Ukrainal lauluvõistlusel esinemise. Tegu oleks kolmanda korraga võistluse ajaloos, kui riigil võistlemine keelatakse. Varasemalt on disklahv osaks saanud 2005. aastal Liibanonile (keeld kolmeks aastaks, kuna nad ei olnud nõus näitama Iisraeli ülesastumist) ning 2009. aastal Gruusiale, kuna nende etteaste oli poliitilise sõnumiga.

Ukraina kehtestas Venemaa esindajale Julia Samoilovale riiki kolmeaastase sissesõidukeelu, kuna ratastoolis lauljatar käis 2015. aastal Krimmis esinemas, rikkudes sellega Ukraina seadusi ning sattudes nii Venemaa artistide nn musta nimekirja, kuhu on kantud terve hulk tuntud vene muusikuid.