Juba traditsiooniks saanud Juure-Kivirähu Eurovisioni kallal aasimine pakkus sellegipoolest selgi korral mitmeid pärleid. Läbivaks teemaks oli sel aastal seedimine. Loe nende parimaid palu. Kes tahab kogu saadet uuesti kuulata, saab seda teha R2 kodulehel.

*

- Kuuldavasti pidi täna Eurovisionil Jüri tagumikku nägema. Oled tulnud laulma, aga inimeste huvid on erinevad...

- (Juur Kivirähule) Kas tead Andrus, et need toidud, mis me täna siin sööme, tulevad meie seest välja alles homme? Minust on pärast raamatu "Võluv soolestik" läbilugemist saanud seedimisteadlane. Hakkasin Kadrioru pargis sellest noortele rääkima, aga nad jooksid minema. Inimesed ei taha kuulata, mis toimub meie sees.

- (Kivirähk Juurele) Kujutan ette, kui suure põnevusega vaatad Jüri peput, mis on ju seedekulgla, ütleme, kroon!

- (Soome) "Sing It Away" ehk "Laula see ära". Aga see pole ju soomlane! Kuidas ta saab Soomet esindada? Aga käed on küll juba välja veninud õllekastide tassimisest. Ninas on avaja ja kõrvas on kohad, kuhu õllepurgid ära mahuvad. Selles mõttes on soomlase moodi küll, et on inetu naine.

- Esineb San Marino sutenöör, kes on endaga kaasa toonud viis kena näitsikut.

- See on Mart Normeti unistus, et minna Eurovisonile nii, et tal on kaasas viis kaunist naist. Kogu aeg tuleb sõita mingite poistega.

- (Moldova) Ühel homol oli käsi juba kipsis, oli selle eelmisel õhtul fistingut tehes ära murdnud...

- Kreeklased laulavad utoopiast... / Nad said just abipaketi ja võivad ükskõik millest laulda. / Kreeka naine on täitsa nitševoo Soome omaga võrreldes.

- (Ungari) Tantsutrupp on rütmihäirega, kätega löövad muudkui mööda. Ungari invaliidid on vist välja tulnud. Vilistavad ka! Toas ei tohi ju vilistada, muidu juhtub mitu asja: majaga ja naistega, kes selles majas elavad!

- (Austria) Austria ongi selline maa, et mida sealt üldse tahta. Vähemalt pääses keldrist välja.

- Jüri soolestik on täiesti harjumatus situatsioonis praegu: stressis, sest laulab suurel üritusel, teiseks on reisil. Kolmandaks on ta võõras kohas ja neljandaks on tema päevarežiim segamini. Need kõik pärsivad seedimist. Kardan, et Jüri pole siiani korralikku "istet teinud", sest võõras kohas kakada on väga raske. Aga kuulame siis Hollandit ka paar takti...

- Hollandi poisil on arvatavasti sama probleem. Nüüd hakkab lugu lõppeda, äkki saab kohe kiirelt pingelangusest ära istuma minna. Aga oh ei, edasi läheb!

- (Venemaa): Iseenesest tore vaadata. Muidu on see tüüpiline stseen kevadiselt Peipsi järvelt, kus kalamees vajub läbi jää ja teda minnakse päästma, lõpuks tuuakse helikopteriga ära.

- (Eesti) (Postkaardi kohta) Suhteliselt gay touchiga... Oi, tuligi ära (tagumik - toim.) (Etteaste kohta) Mis siin ikka öelda, ei ole me halvemad kui Euroopa. (Juur): Jüril oli kehakeelt liiga palju. Mina soovitaks olla jääkuninganna, mitte hõigata, et hõi-hõi, poisid, tulge kokku, siit saab! Kasulikum oleks olnud olla pisut puine ja pisut eemaletõukav, laulda käed taskus. / (Kivirähk) Mulle meenutas see ühte vana Ivo Linna videot, kus ta nägi kõhn välja ja liikus väga abitult, aga lohutuseks või öelda, et temast lõpuks väga hea laulja. Tegi väga kummalisi asju, küll ta natuke väänles ja niimoodi ja niimoodi. Kui vaadata, kuidas Ivo Linna praegu laulab. ta istub! Üldse ei liiguta.

- (Malta): Läinud on nii Bowie kui ka Prince, aga Eurovisioon kestab ikka edasi. Nad ei pea seda vähemalt enam nägema!

- (Juur) Kui ma oleks üksi kodus, ma ei teeks telekatki lahti!

- (Juur) Meie asi on täna Jürile kaasa elada ja vaadata, et talle purakas sisse ei jääks! (Kivirähk) Mind huvitab ka ülikond, tahaks selle lõpuks ära näha.

- (Kivirähk ohkab) Vanasti sai Eurovisioonil vähemalt ilusaid naisi vaadata, aga nüüd hakkab see ka kahanema. (Juur) Kui tahad kaunimaid naisi, tuleb minna Taimaale!

- (Jüri ülikonnast): Ega sellise raha eest paremat ei saa! Ja Väike-Jüri oli omal kohal (viitega Ott Leplandi Väikese Oti naljale mitu aastat tagasi).

- Praegu on võibolla viimane Eurovisioon sellisena, nagu see on. Järgmine aasta on äkki naistel kotid peas ja üritust juhib mufti! Meil võiks olla väga huvitav kommenteerida sellist kammerlikku ja idamaist sündmust, kus naised ei tohi ihu näidata ega tohi ebajumalakujusid kummardada, kus mehed ei tohi olla rüvedad ja saalides käivad piitsadega kombluspolitseinikud! Kui toimub Venemaal, siis sinna moslemi piitsamehed ei saa, sest Putin ikkagi takistab, aga kui Rootsis või Saksamaal, siis läheb mölluks!

- Issand, Islandi naine naeratab. Nii koledad hambad!

- Nii, nüüd on kõik 18 lugu ära kuulatud. Üks hullem kui teine! Aga ega me ära ei lähe, oleme ikka võiduka lõpuni.

- (Tantsu vahenumber): (Juur) Issand, kui kurb see kõik on! Mul on Euroopa pärast tõsine mure.

*Tekstid on kokkuvõtlikud ega edasta sõna-sõnalt eetrisse läinut.