Südame siirdamist ootav 27-aastane muusik, kelle organismi toimimist toetab juba mõnda aega spetsiaalne aparatuur, on viimased kolm kuud väga aktiivselt kontserte andnud ning oma debüütalbumit "Excuse Me" müünud. Lisaks tuli Sobral välja ka uue muusikalise projektiga Alexander Search, mis seisneb tuntud Portugali poeedi Fernando Pessoa luuletustele tehtud muusikas. Riigist välja pole muusikut lubatud ning ka Eurovisionile lasti ta teadupärast lühikesesk ajaks ning arstide meeskonna valvsa pilgu all.

Algselt välja kuulutatud tuurikavasse lisandus suure nõudluse tõttu pidevalt uusi esinemisi, kuid paraku on muusiku tervis koormuse tõttu kannatanud ning tänaseks on juba ära jäetud mitu viimast kontserti. Eile teatas artist videoteadaande teel aga isiklikult, et saabunud on aeg lavalt lahkuda ning enne teadmata ajani eemalolekut annab ta veel vaid ühe kontserdi – Estorili linnas asuvas avalikus pargis. Sissepääs on kõigile tasuta.

"Tere kõigile! Enam pole kellelegi saladus, et mu tervis on väga habras. Mul on probleem ja kahjuks on mul saabunud aeg anda oma keha teaduse hooleks ning tõmbuda muusika tegemisest eemale," sõnab muusik oma pöördumises. "Pean lahkuma oma muusikuelust ning minema teise ellu, kus mu probleemiga osatakse tegeleda. Tänan teid kõiki toetuse eest, mida olete mulle andnud, iga kontserdi eest, mida olete kuulama tulnud, kõigi albumite eest, mida olete ostnud, ja kõigi ilusate sõnade eest, mida olete mulle öelnud. Ma tulen varsti tagasi! See juhtub varsti, kindlasti, aga kui varsti, ma ei tea. Ma ei taha lahkuda teie kõigiga, kes te tahate mu muusikat kuulata, hüvasti jätmata – nii annan oma viimase kontserdi. See on ajutine hüvastijätt," räägib muusik videos.

Et kodumaine meedia on lauljast viimastel kuudel ohjeldamatult kirjutanud (sealhulgas spekuleerinud tema tervise ja eraelu üle), lisas Sobral: "Palun kõigilt, et te austaksite mu privaatsust ega küsiks liiga palju küsimusi. See on raske nii mulle kui ka mu lähedastele. Olgem ausad – see viimane palve käib ennekõike sopaajakirjade kohta, kes kirjutavad, et mul on veel vaid 3 kuud elada. Lugesin selle kohta hiljuti ja leian, et arstid, kellega nad konsulteerivad, peavad ilmselt olema sama "head", kui need ajakirjanikud, kes neid lugusid kirjutavad."

"Loodan teid peagi uuesti näha ja kõik saab korda! Kui on keegi, kes mu pärast väga muretseb, siis teadku, et mul on jõudu ja kõik laheneb veel," lisas ta ning mängis video lõpetuseks biitlite loo "Hello, Goodbye" (algus videos 2:56). "See on lugu maailma parimalt bändilt, mida ma väga hästi ei esita, aga minu seisundis on see vast vabandatav," viskas ta lõpetuseks nalja.

Loodame eurolaulikule jõudu ja jaksu ning peatset paranemist!

Meenutame ka tema võidulugu:

Salvador Sobrali ülimenuka debüütalbumi nimilugu elavas esituses: