Eurovisioni ametlik rakendus on saanud uue funktsiooni võrra rikkamaks — nüüd on fännidel võimalik jälgida Saksamaa eurolauluvõistluse finalistide etteasteid ja elada suurele finaalsõule kaasa reaalaajas. Värske funktsioon kannab nime “Eurovision Vibes” ning seda kasutades saavad fännid ka oma lemmikute poolt hääletada.

Laulud avalikustatakse kolmapäeval, 8. veebruaril. Kesk-Euroopa aja järgi kell 8.15 avaneb rahvusvahelistel eurofännidel võimalus avaldada oma arvamust ja seda kuni järgmise päeva õhtul toimuva live show lõpuni.

Saksamaa eurolauluvõistlus tõlgitakse inglise keelde ning saate ajal jagab õhtujuht sakslastega välimaiste muusikasõprade hinnanguid. Lõpliku otsuse langetavad küll sakslased, kuid korraldajad loodavad, et rahvusvaheliste fännide arvamus aitab neil välja sõeluda parim lugu, mis võiks Saksamaad tänavu Kiievis toimuval Eurovisionil esindada.

Tegemist on kõige enam Eurovisionil osalenud riigiga, ent Saksamaa on lauluvõistluse võidu endale napsanud vaid kahel korral. Aegade jooksul on sakslaste eurolaulu valimine muutunud, ent jäädes truuks viimaste aastate traditsioonidele, selgub võitja talendiotsingu "Unser Song 2017" vahendusel. Riiklik finaal leiab aset 9. veebruaril Kölnis. Finaalist võtab osa viis artisti ning esitusele tulevad spetsiaalselt Eurovisioniks kirjutatud palad, mis on neile eelnevalt ette määratud. Õhtut juhib Barbara Schöneberger.