Intervjuus UK kõmulehega The Sun, ütles hittloo "Monsters" autor, et peab tõtt vaatama ärevuse ja depressiooniga, vahendab Wiwibloggs. "Mul on olnud väga pikk ja vära raske teekond," sõnas Saara. "Jäin saates "The Voice of Finland" teiseks. Mu karjäär plahvatas ja andsin aastas 300 kontserti, kuid Soome plaadifirmad ei aidanud mu rahvusvahelist karjääri.

"Plaadifirmad ütlesid, et kui sa oled Soomes, siis pead sa laulma soome keeles. Olin üksik, andsin pidevalt kontserte ja astusin lavale nuttes, kuid üritasin siiski laulda," meenutas Aalto. Ta peab ärevuse ja depressiooniga võitlust tänase päevani ning seetõttu tuli eelolevasse nädalavahetusse plaanitud ülesastumise Tel Avivis ära jätta.

"Esimest korda elus olen ma pidanud mõned asjad ära jätma," ütleb muusik. Mõned artistid mattuksid oma koletiste alla, kuid Saara Aalto astub neile vastu. Aalto on abiks elutreener, kes annab talle vajalikku vaimset tuge.

"Üritan sotsiaalmeediast eemal viibida, kuid on tore teada, et inimesed toetavad mind. Kui sa keskendud nii suurele asjale nagu Eurovision, siis võid sa kergelt hakkama kõike lugema ja võrdlema. Tahan olla omas mullis ja keskenduda Eurovisionile, et saaksin seda rohkem nautida," lisas ta.