“Juhtus nii, et minuga võeti ühendust ja uuriti, kas ma oleksin nõus mõne laulu kirjutama. Kuna ma arvasin, et võib ikka teha ning laulja tundus asjalik ja hea, siis nii läkski. Ütlesin ainult, et selleks peab ta ise Eestisse lendama ja siia stuudiosse tulema. Tal tuli kohale ja tegimegi ära,” seletas Stig Publikule, kuidas juhtus nii, et Sergiu Bolota nimeline laulja tema kirjutatud looga Rumeenia eelvoorus Eurovisionile pürgib.

“See lugu on tegelikult rohkem Vallo Kikase oma," täpsustab ta. "Seal on kokku kolm autorit — Sergiu Bolota, Vallo Kikas ja mina. Tänapäeval tehakse lugusid harva üksi või kahekesi, enamjaolt on ikka mitu autorit."

Selgub, et Elina ja Sergiu palad pole aga ainsad eestlaste sulest valminud palad, mis sel aastal Eurovisioni poole kiikavad: "Tean, et Vallol peaks Leedu Eurovisioni võistlusel üks lugu olema. Ma ei ole päris kindel, aga me tegime ühes laulukirjutajate laagris hunniku lugusid ja võib juhtuda, et tuleb jah."

Stig on viimase aasta jooksul teinud koostööd mitmete välismaiste muusikutega ning tema hinnangul võib loometöö täpselt pooleks jaguneda: "Kirjutan välisartistidele lugusid vähem kui ma tahaks. Samas olen ma praegu isegi rohkem välismaale kui Eestisse lugusid kirjutanud. Küll pole aga need asjad veel kõik ilmunud, sest muusika kirjutamine võtab omajagu aega."

Kui peaks juhtuma, et nii Elina Born kui ka Sergiu Bolota peaksid mõlemad Eurovisionile jõudma, siis kelle delegatsioonis Rästa võistlusele sõidab? "Kardan, et ma ei lähegi, sest mul on väike laps ja mul ei ole vist aega sõita," on muusik Eurovisionile naasmise suhtes hetkel kõhkleval seisukohal.