“Eilne etteaste oli vähemalt sama tähtis kui tänane, sest kui rahva arvamust oskad natukenegi ette ennustada, siis žürii on täiesti ettearvamatu,” sõnas Mattisen ja meenutas oma 5 aasta tagust kogemust Birgit Sarrapi looga “Et uus saaks alguse”. “Mäletan selgesti, kuidas poolfinaalis ei saanud me žüriilt üldse punkte, samas finaalis oli žürii väga helde. See tähendab, et igas žüriis on erinevad inimesed ja kuigi tegemist on professionaalidega, siis on neil paraku väga erinevad muusikamaitsed. Ma loodan igal juhul, et meil läks hästi. Eks täna saame teada, kuidas meie number meeldis, sest meie tegime küll omalt poolt kõik hästi,” kinnitas ta.

Mattiseni sõnul ei tähenda favoriidistaatus mitte midagi, sest tõde selgub alles siis, kui saade on eetris ja saabub hetk hääli anda. “Kõik eelnev on rohkem eurofännide teema ja 99% inimestest pole ühtegi lugu kuulnud ja võtavad kõike puhtalt pinnalt,” sõnas ta, lisades siiski juurde, et favoriidiseisust on selgelt tuntav kohapeal inimestega suheldes. “Meie ülesanne on tagada, et “La Forza” algne idee jõuaks võimalikult paljudeni. Kõik see on väga tehniline, detaile on palju, seda võibki lõputult jääda lihvima ja oma soove esitama. Oluline on unustada ära see vaht, mis ümberringi on ja jääda sinna, kust me alustasime — et Elina laulaks hingest hästi ilusat lugu nii, et see ka teistele hinge läheks. Närvis ta kindlasti pole, ta on tubli ja väga ilusti vastu pidanud, aga mis seal salata, see on artisti jaoks üsna pingeline periood ja pressi huvi on suur, peab pidevalt olema lärmakates kohtades, kus hääl ei saa puhata. Tegelikult peaks Elina olema rahulikult omaette ja keskenduma,” sõnas Mattisen.

Saatejuhi küsimise peale paljastas loo autor ka selle, kus on Elina hiiglasliku seeliku püsiv asupaik. “See on kogu aeg areenil kindlas kohas, sest see oleks liiga suur asi, mida hotelli ja areeni vahet tassida. Minu jaoks on väga kift vaadata, kui ruttu selle sättimine käib — Eesti laulul me Timoga ise sättisime seda mitmeid minuteid, praegu kulub sellele maksimaalselt 30 sekundit," naeris ta.