Veebisait eurovisionworld.com on üks suurmaid portaale, mis jälgib igal aastal lauluvõistlust kullipilgul. Lehel on ka põhjalik edetabel erinevate ennustusportaalide soosikutest ja viimase koha kandidaatidest.

Tänavusel lauluvõistlusel täielikku põrumist ennustatakse Šveitsile. Riigi eest astub võistlustulle Zibbz looga “Stones”, kuid erinevate kihlveokontorite hinnangul pole sellel mingit šanssi võiduks. Pingerea lõpust leiab ka Sloveenia, Georga ja Islandi.

Šveits oli esimese lauluvõistluse korraldaja. Riiki esindas Lys Assia, kes lauluga “Refrain” ka lauluvõistluse võitis. Viimati läks võit Šveitsi 1988. aastal ja pärast seda on pälvitud enamasti tagasihoidlikud positisioonid. Šveits on jõudnud esikümnesse vaid kolmel korral: 1991, 1993 ja 2005. aastal.

Alles möödunud nädalal kroonis edetabelit Eesti, kui tänasel päeval oleme me langenud kolmandaks — esimest kohta ennustatakse Bulgaariale, teist Soomele. Eesti leiab auväärselt kolmandalt kohalt. Kusjuures mitte ükski neist riikidest ei ole veel oma esindajat välja valinud. Soomlased teavad vaid seda, et neid sõidab esindama Briti “X-Factori” finalist Saara Aalto, kelle võistluspala selgub Eesti Laulu finaaliga samal õhtul.