“Juba enne Julia (Samilova — toim.) olukorda olin ma seisukohal, et ei toeta Venemaa osalemist konkursil nii kaua, kuni selle eeskirju pole muudetud,” sõnas Kirkorov hiljutises intervjuus. Möödunud aastal Stockholmis toimunud Eurovisionil venelaste produktsioonitiimi juhtinud Kirkorovi jaoks on võistluse suurimaks murepunktiks hääletussüsteem. Tema meelest ei tohiks publiku ja žürii punkti võrdselt jaguma — õiglane oleks 70:30 või 80:20, publiku kasuks.

Kirkorov ütles, et kuni korraldajad seda muudatust läbi pole viinud, pole Venemaal mõtet konkursil osaleda. “Paljud riigid annavad meile jätkuvalt vähe punkte — ükskõik, kes meid esindab,” seletas muusik, kes kutsub rahvast Eurovisionit boikoteerima.

Kirkorov on kirjutanud Valgevenet esindanud Dmitri Kolduni 2007. aasta pala “Work Your Magic”, Ukraina Ani Loraki 2008. aasta euroloo “Shady Lady” ning olnud 2014. aastal Venemaad esindanud laulu “Shine” kaasautor. Möödunud aastal Venemaad esitanud Sergei Lazarevi võistluslugu "You Are The Inly One" tuli samuti Kirkorovi sulest, kes oli ühtlasi ka kogu venelaste produktsioonitiimi juht ja peamine vastutaja. Filipp Kirkorov ise esindas Venemaad 1995. aastal Dublinis toimunud võistlusel.

Tänavuse Eurovisioni poolfinaalid toimuvad 9. ja 11. mail ning finaal 13. mail Kiievis. Venemaa sel korral osa ei võta, sest Ukraina keelas vene lauljataril Julia Samoiloval kolm aastat riiki siseneda ning Pervõi Kanal lükkas tagasi tervelt kaks alternatiivset lahendust.