Ukraina Julgeolekuteenistuse (SBU — toim.) mustas nimekirjas on 140 vene artisti. Hetkeseisuga pole Venemaad looga “Flame is Burning” esindav Julia Samoilova sinna sattunud, kuid tema osalemine Eurovisionil on jätkuvalt küsimärgi all, vahendab BBC.

27-aastane Samoilova astus 2015. aastal üles Krimmi poolsaarel ning Venemaa ja Ukraina on viimased kolm aastat olnud selle regiooni pärast poliitilises konfliktis.

SBU eestkõneleja Olena Gitljanska kirjutas Facebookis, et olukord on hetkel uurimise all ning peagi otsustatakse, kas Julial lastakse Ukrainasse siseneda või mitte.

Kremli esindaja Dimitri Peskov eitas Vene uudisteagentuuriga TASS kõneledes, et Samoilova oleks valitud Eurovisionile provokatsiooni eesmärgil: “Kahtlemata sooviksime me vältida Eurovisioni lauluvõistluse politiseerimist." Peskov lisas: "Mis puudutab selle rahvusvahelise konkursi arengut, usume me, et see on absoluutselt vastuvõetamatu."

Venemaa teatas Julia Samoilova osalemisest pühapäeval ehk vaid päev enne nominatsioonide tähtaega. Kohalikud poliitikud ja muusikud on varasemalt õhutanud riiki poliitiliste konfliktide tõttu Eurovisionit boikoteerima. Ülimalt konservatiivse duumasaadiku Vitali Milonovi sõnul oleksid venelased “fanaatikute poolt juhitavas riigis soovimatud külalised”.