Eurovisioni võitnud Conchita Wurst andis hiljuti teada, et oli sunnitud oma HIV diagnoosist avalikkusele rääkima, kuna kunagine kallim lubas ise kõik välja rääkida.

"Täna on see päev, kui ma vabastan end vaikusest," pöördus muusik tookord oma fännide poole. Conchita andis nüüd pärast sellist uudist esimese intervjuu väljaandele Independent, kus räägib hingeelu varjukülgedest ning samuti kellele ta sel aastal pöialt hoiab.

“Eurovisioni ajal oli mul väga selge, kust lähevad piirid ja mul oli selge kuidas mind kõnetada tuleb. Ma tahtsin, et minu poole pöördutaks kui naissoost isiku poole siis, kui olin riides nagu Conchita. Seega ma tegin kindla reegli, mida kõik järgima pidid. Ning mida aeg edasi, seda mugavamalt ma end omas nahas tundsin,” sõnas Conchita paljastades oma hingeelu Eurovisioni lauluvõistluse ajal.

Conchita on julgelt välja kandnud erinevaid õhtutualette. Nii õhtukleite, pükskostüüme kui ka pintsakut. “Ma teen seda, mida parasjagu tahan. Kleiti ma hetkel kanda ei taha ning see viitabki rohkem minu mehelikule poolele, mis omakorda on päris minule lähemal. Olles Thomas Neuwirth naudin ma enim seda, et keegi ei tunne mind tänaval ära.”

10. mail 2014 Kopenhaagenis toimunud Eurovisioni lauluvõistluse finaalis saavutas Conchita Wursti laul “Rise Like a Phoenix” ülekaalukalt esikoha, tuues Austriale pärast 1966. aastat esimest korda Eurovisiooni võidu.

Samuti paljastas Conchita, kellele ta selleaastasel Eurovisioni laulukonkursil enim kaasa elab. "Ma hoian pöialt Iisraeli lauljannale Nettale. Kui ta Eurovisioni võidab, olen ma väga rahul. Esimest korda, kui ma tema laulu “Toy” kuulsin olin ma sillas. Kuid samas refrään oli minu jaoks pettumus. Ei üllatanud absoluutselt. Kuid kes olen mina, et kedagi hinnata," lisab lauljanna lõpetuseks.