"Lava kohal olev poom on paigaldatud ja see on üsnagi imetlusväärne. See asjandus, mis sealt keskelt ripub, on üks Panasonic PT-RZ31 Laserprojektoritest, mille paigaldasime selleks, et delegatsioonid, kes oma etteastetes on projektsiooni tarvis, saaksid neid projektoreid kasutada," kirjutas Ola Melzig blogis.

Publikule teadaolevalt on lisaks Eestile eelmainitud projektoreid kasutamas ka Saksamaa ja Venemaa oma lavašõudes. Mõni nädal tagasi avaldas Eesti delegatsiooni juht Mart Normet, et kolme vajamineva projektori rendisumma läheb maksma 65 000 eurot, mida ta on käinud küsimas ka vabariigi valitsuselt. Paraku valitsus seda raha ei leidnud ning ka EAS teatas, et neil pole antud toetuseks sobilikku meedet. Mart Normet sõnas täna Publikule, et Eesti osalustasu projektorite maksumuse katmiseks ei ole veel koos.

M&M Productions'i juht Ola Melzig kinnitas Publikule, et paigaldatud projektorid ei ole pühendatud vaid ühele riigile. "Need ei ole spetsiifiliselt Eesti jaoks sinna pandud. Meil on plaan valmis juhuks kui Eesti kinnitab projektorite kasutamise. Mida ma loodan, et juhtub, sest see annab minu arust esitusele väga palju juurde. See teeb Eesti esituse unikaalseks tervel meie šõul ja see näeks välja absoluutselt imeline," sõnas Melzig.

Kui palju projektorite kasutamine maksma läheb, Melzig kommenteerida ei saa. "Kuid üleüldiselt ongi väga kallis teha Eurovisionil erilahendusega videoprojektsiooni. Kuid on kerge unustada, et produktsioon kestab väga pikka aega ja see tõstab tehnika ja meeskonna hinnad müstilistesse kõrgustesse, võrreldes kohaliku eelvooru šõu eelarvega," tõdes Melzig.

Kui peale Eesti kasutavad projektoreid veel ka väidetavalt Venemaa ja Saksamaa ning iga riik peaks maksma 65 000 eurot, maksavad kolm riiki projektorite eest kokku 195 000 eurot, mis on samas suurusjärgus kui kogu Eesti Laulu poolfinaalide ja finaalsaate eelarve Saku Suurhallis kokku. 2017. aastal maksis ERR Eesti Laulu eest pärast tasaarvelduste tegemist ümmarguselt 125 000 eurot. Äripäeva andmetel oli Saku Suurhalli 2017. aasta Eesti Laulu korraldamise kulu kokku 140 000 eurot. Eesti Laulu poolfinaalid läksid ERR-ile maksma 118 000 eurot.

Pervõi Kanali pressiosakond Publikule Venemaa lavašõu kohta kommentaare jagama ei soostunud. "Kui millestki üldse rääkida siis parem on sellest rääkida juba seal, pärast esimest lavaproovi. Siis kui on juba millest rääkida," teatas pressiosakonna juht Publikule, et Vene delegatsioon annab intervjuusid ainult pärast 1. maid ja seda juba Lissabonis. Saksamaa delegatsiooni juht Christoph Pellander jäi Publikule tabamatuks. Kas peale Eesti, Venemaa ja Saksamaa leidub veel riike, kes oma etteastetes projektoreid kasutavad, pole hetkel teada.