EASi kommunikatsioonijuht Piret Pert täpsustab, et keegi pole esitanud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele ametlikku taotlust. "Toimunud on EASi juhatuse esimehe ja ERRi juhatuse esimehe vabas vormis kohtumine, kus vahetati mõtteid mitmetel teemadel, sealhulgas Elina Nechayeva Eurovisionil osalemine ja sellega seotud kulud. Kahtlemata on EASile oluline Eesti tuntus teistes riikides ning tunnustame Elina Nechayeva, tema tiimi ja ERRi tööd ja pingutusi, et Eurovisionil esinemine oleks parim."

EAS-i esindaja tõdeb, et rahalistest võimalustest rääkides puudub sihtasutusel konkreetne toetusmeede, mis võimaldaks toetada Portugalis aset leidva Eurovisioni lavasõud.

"EAS saab näiteks toetada rahvusvahelisi kultuuri- ja spordisündmusi, mis toimuvad Eestis ja mis kasvatavad väliriikidest saabuvate osalejate ööbimiste koguarvu ehk sellel on mõõdetav majanduslik mõju. EAS viib ellu riiklikku majanduspoliitikat, millele viitab ka asutuse nimi – Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus."

"Eurovisionil osalemine on ennekõike riikliku kultuuripoliitika osa ja kultuuri toetamine erakorraliselt riigieelarvelistest vahenditest on esmajoones nende asutuste hinnata, kes tegelevad Eestis kultuuripoliitika elluviimisega. See ei tähenda, et erinevate asutuste juhid ei võiks kohtuda ja vahetada mõtteid, kuidas ja kust leida Eurovisionil osalemisele lisafinantseerimisallikaid," lisas ta.

Eurovisioni esimene poolfinaal toimub 8. mail, teine poolfinaal 10. mail ning suur finaal 12. mail. Eesti astub üles esimeses poolfinaalis üheksandana.