Leedu liitus Eurovisioni tralliga 1994. aastal, kogudes oma esimese ajaloolise etteastega null punkti. Pärast ebaõnnestunud debüüti astus riik võistlusest tagasi ja naases alles 1999. aastal.

Riigi seniseks parimaks tulemuseks on 2006. aastal pälvitud 6. koht looga “We Are The Winners”, mida esitas LT United. Pärast seda on leedukad pääsenud võistluse esikümnesse vaid korra — kümme aastat hiljem, kui neid esitas Donny Montell palaga “I’ve Been Waiting For This Night.”

Leedul on hetkel kõige kauem kestev riiklik eelvoor. Konkurss “Eurovizijos dainų konkurso nacionalinė atranka” algab tavaliselt jaanuaris ja kestab üle kolme kuu!

Portugalis astub üles 24-aastane lauljatar Ieva Zasimauskaitė looga “When We’re Old”. Hoolimata noorest east, on Ieva jõudnud oma karjääri jooksul saavutada nii mõndagi. Ta hakkas juba 6-aastaselt õppima klaverit ning kuni varajase teisemeani õppis ta ka popmuusikat. Ieva jaoks pole euromöll võõrast, sest ta on 14-aastaselt osalenud taustalauljana ka Laste Eurovisioni lauluvõistlusel.

Ieva soolokarjäär sai hoo sisse aastal 2012, kui ta platseerus saates “The Voice of Lithuania” teisele kohale. Ta pürgis Eurovisionile ka juba kaks aastat tagasi, kuid finaalist kaugemale ta kahjuks ei pääsenud. Sel aastal on ta tagasi looga “When We’re Old” ja sellel on Ieva jaoks äärmiselt sügav tähendus. Laulu sõnumiks on, et armastus võib kesta igavesti, et see on kõige võimsam asi siin universumis ning armastus saab jagu kõigist meie hirmudest.

Võistluslugu “Wen We’re Old” kõlab Eurovisioni 1. poolfinaalis. Veebisaidi eurovisionworld.com suures ennustustabelis paikneb Leedu hetkel 25. kohal.







I know I’ll never forget that day when first time we met
We’ve come a long way since then and I would do It all again
From your very first smile I knew that I’d walk a mile
See it’s for real when you know you never want to let go

These are the reasons I want you to know (oh oh oh)
You make this place feel like home
These are the reasons I can’t let you go (oh oh oh)
Let’s sing this song that we wrote
When we’re old (oh oh oh)
When we’re old (oh oh oh)

No matter what comes our way I feel like you’re here to stay
You were there right from the start and let me inside your heart
After all this time, I hate the sound of goodbye
And if you leave I would…

These are the reasons I want you to know (oh oh oh)
You make this place feel like home
These are the reasons I can’t let you go (oh oh oh)
Let’s sing this song that we wrote
When we’re old (oh oh oh)
When we’re old (oh oh oh)

Right from our very first kiss I knew it’ll end up like this
I’m not afraid to grow old if I have your hand to hold