"Meie saatekülalisteks on Eestis juba pikemat aega elavad soomlased, kellele eesti keel ja kultuur on hästi tuttavad. Räägime oma külalistega Eesti elust ja probleemidest, seda otse ning ausalt, aga muidugi ka humoorikalt,” sõnavad Lotila ja Vuorinen.

„Saatesarjas külastame ka paari Soomes elavat eestlast ning kajastame teemasid, mis soomlastele on vägagi olulised, kuid millest eestlased veel mingil põhjusel eriti huvitatud ei ole, kuigi peaksid olema. Selline tähtis teema on näiteks ametiühingutegevus,“ lausus Lotila.

”Meie esimese saate põhikülaliseks on ehtne Soome pätt, Tallinnasse juba 90ndatel kolinud Juhani Tamminen, kes ei varja oma minevikku majanduskurjategijana siin ja seal pool Soome lahte. Nüüd on Tamminen aga jurist ja kirjanik, kelle esimene raamat avaldati sügisel Soomes,” lisas Vuorinen.

Esimeses saates räägitakse ka toiduainete hindadest ning näidatakse, kui uskumatult odavad on teatud toiduaineid Helsingi Lidl poodides. "Miks on eestlane nõus maksma rohkem, sellest hoolimata, et ta teenib vaid neljandiku sellest, mida teenib soomlane?" imestab Lotila

”Nüüd tehakse Eestis teleajalugu. See on esimene kord Eesti teleajaloos kui välismaalased teevad Eestis telesaadet ja seda just eesti keeles. Eesti on saanud lõplikult Euroopasse, lõpuks ometi” ütles Lotila.

"Põdra TV" esimene saade on Tallinna Televisiooni eetris reedel 17. veebruaril kell 21.20.