Teise poolfinaali avab venelasest, ameeriklasest ja eestlannast koosnev trio Go Away Bird, kes toob vaatajate ette oma debüütloo “Sally”. See meenutab oma lihtsuse poolest samuti Tartust pärit Super Hot Cosmos Blues Bandi, mis pole sugugi juhus, sest mõlema produtsendiks on olnud Martin Kikas. Kui sinipäine Hanna ja tema kaaslased näevad telepurgis välja sama sümpaatsed, kui on nende laul, siis võib Go Away Bird ka finaali poole kiigata.
Pafi ennustuse koefitsient: 1.50

Eesti uusim superstaar kombinatsioonis mulluse Eesti Laulu võiduloo autori Stig Rästaga on retsept, mis tõstab Jüri Pootsmanni tänavuse Eesti Laulu suursoosikuks. James Bondi tunnusmeloodiatele omase atmosfääriga “Play” on filigraanselt komponeeritud ja arranžeeritud ning kindlasti kujutavad paljud TV-vaatajaid juba vaimusilmas ette, kuidas mustas smokis Jüri seda Rootsis eurolaval esitab.
Pafi ennustuse koefitsient: 1.10

Jaan Tätte Juuniori alter ego Meisterjaani lugu “Parmupillihullus” seob nutikalt kokku vanade eestlaste mokapilli ja tänapäevase elektroonika ning kui sellele juurde panna vapralt r-tähte põristava Meisterjaani laulujoru, siis on tulemuseks teise poolfinaali kõige omapärasem laul. Žüriilt võib see teenida korralikult punkte, kuid on karta, et lihtsale televaatajale võib jääda noore Tätte fenomen arusaamatuks.
Pafi ennustuse koefitsient: 5.00

Johanna Eenma, Mikk Simsoni ja Hando Jaksi trio I Wear* Experiment on end laval täiendanud kolme keelpillimängijaga, kes on juba ETV “Terevisioonis” ka oma lauluoskust demonstreerinud. “Patience” on sümpaatselt karge elektropopp ja eks ole paista, kui võimsaks bänd oma seekordse lavaesinemise kruvib ning kas sellest ka edasipääsuks piisab. Loodetavasti piisab.
Pafi ennustuse koefitsient: 1.35

Oliver Rõõmuse ja Joonas Alvre duo Púr Múdd liigub mõneti sarnastel radadel kodumaise indie-elektropopi-sensatsiooni NOËPiga. “Meet Halfway” on hoogne, kuid samas nukravõitu lugu noormehest, kes kaotas rõõmu. Eesti Laulu finaalikoht võib selle tagasi tuua, aga kui see nii tõepoolest juhtuks, siis oleks pigem tegu üllatusega.
Pafi ennustuse koefitsient: 3.00

2012. aasta Eesti Laulu superfinaalis napilt Birgit Õigemeelele alla jäänud Grete Paia on tagasi Sven Lõhmuse looga “Stories Untold”, mis on veel korralikum hitt, kui juba finaali pääsenud “Supersonic”. Võib olla üsna kindel, et rääkimata lood juhatavad Grete kindlalt viie väljavalitu hulka.
Pafi ennustuse koefitsient: 1.20

Põhja-Tallinn toob lisaks kolmele räpparile ja võluvale Kerli Kivilaanele lavale ka vanameister Jaagup Kreemi, mille taga võib soovija näha salakavalat plaani laiendada räpibändi sihtrühma Terminaatori hallipäiste fännidega. Punnitatult patriootlik “Eiolemulolla” veereb kui lärmakas teerull mööda tasapisi juba kuluma hakkavat PTLN rada ja võib ka seltskonna finaali sõidutada, kui bändi senised fännid ootamatu koosluse alla neelavad ja Jassi publik nähtust ära ei kohku.
Pafi ennustuse koefitsient: 2.25

Ansambliga Wilhelm kaks aastat Eesti Laulu poolfinaali pääsenud Anett Kulbin astub sedapuhku üles solistina nagu Eesti oma Adele ja toob kuulajate ette kauni ballaadi “Strong”. Sedasorti muusika ja Aneti kirgas lauluhääl võivad žüriilt kenakesti punkte tuua, iseasi on aga see, kas vaid klahvpilli saatel kõlav “Strong” on telepubliku jaoks sedavõrd atraktiivne, et paneb vaataja kodus telefonil klahve klõbistama.
Pafi ennustuse koefitsient: 1.75

Viimases superstaarisaates teiseks jäänud Gertu Pabbo astub võistlustulle Eesti Laulu kõigi aegade noorima helilooja Lii Schmidti ja Eurovisiooni-veterani Priit Pajusaare koostöös valminud meloodiaga, millele on teksti kirjutanud Maian Kärmas. “Miljon korda” on veidike iirpärane laul, mis toob meelde need ajad, mil Evelin Samuel Pajusaare loominguga Eurovisioonilt Eestimaale sülega punkte tõi. Finaalipääs oleks noorele heliloojale ilmatuma vahva saavutus, kuid paraku on teise poolfinaali koosseis nii kõva, et esimesel katsel ei pruugi see kindla peale õnnestuda, kui just Gertu superstaarisära publikut ära ei võlu.
Pafi ennustuse koefitsient: 1.75

Teisele poolfinaalile paneb punkti Tanja Mihhailova hõlma all tegutsev trio La La Ladies lauluga “Unikaalne”, mille sünnile on lisaks Tanjale ja bändi liikmele Inga Tislarile kaasa aidanud ka Mihhailova-talli vankumatud alustalad Mihkel Mattisen ja Timo Vent. Tulemuseks on hoogne tantsulugu, mille atraktiivne meloodiakonks võib oma töö ära teha juhul, kui hindajad ei pea La La Ladiese väga intensiivset esinemismaneeri liiga pingutatuks või kergemeelseks.
Pafi ennustuse koefitsient: 5.00

Kokkuvõtteks: Pootsmann liigub kindlal sammul finaali ja võtab ka Paia kaasa. Ülejäänud kolme koha pärast käib korralik madin, milles osalevad I Wear* Experiment, Gertu Pabbo, Põhja-Tallinn, Go Away Bird ja Anett Kulbin. Kui televaataja Meisterjaani parmupillijujule pihta saab, siis võib üllatada ka noor Tätte ning sel juhul läheb asi veel segasemaks.

Vaata, millist paremusjärjestust pakub kihlveokontor Paf Eesti Laulu lugudele.