Täpselt sama äkitselt, kui artist leiti, tuli kokku panna ka žürii, mis on austraallastel tõepoolest muljetavaldav. Peakohtunik on Austraalia muusikatööstuse juhtkuju Amanda Pelman, kellele alluvad kohalik meediastaar Richard Wilkins, näitleja Russell Crowe elukaaslane laulja ja laulukirjutaja Danielle Spencer, menubändi Bluejuice solist Jake Stone ning modell ja saatejuht Ash London. Punktid aga edastab tervele maailmale Austraalia staažikaim uudisteankur Lee Lin Chin, kelle karjäär on kestnud juba mitukümmend aastat.

Eurovisionile on akrediteeritud umbes 50 austraallast, kellest ainult 15 kuuluvad delegatsiooni ja ülejäänud moodustavad ajakirjanike seltskonna. Brisbane’i raadiojaama ZZZ saate „Queer Radio” juht Blair Martin on üks neist. Ta peab siin viibimist tõeliseks töövõiduks, sest kohalike ajakirjanike vahel toimus sõnulseletamatu rebimine. „Varem olen käinud kahjuks ainult Düsseldorfis, kus teid esindas, kui ma õigesti mäletan, Getter Jaani,” meenutab ta vägagi täpselt. „Ma armastan Eurovisioni nii palju, et oleksin igal juhul tulnud ka siis, kui Austraalia ei osaleks.”

Austraaliat esindavat artisti ei valinud rahvas, paljastab Martin. Tegu oli hoopis kohaliku rahvusringhäälingu valikuga, sest üleriigilist võistlust polnud aega korraldada. „Kui Austraalia peaks sel aastal võitma, kostab meie juubeldamine ilmselt Austriasse välja! Pärast seda algab aga kibe töö, et leida mõni Euroopa linn, mis nõustuks võtma endale võistluse korraldamise vastutuse. Otsustati nimelt, et terve Euroopa ei peaks kell kaheksa hommikul üles tõusma, et [Austraalias toimuvat] sõud jälgida,” muigab Martin. „Aga äkki teeks Eestis? Tallinnal on Eurovisioni korraldamise kogemus, seega ehk annaks midagi välja mõelda?”