2012, Bakuu, Eesti esindaja Ott Lepland

Eesti poolfinaali legend Euromänguks nägi tol korral ette nii:
Kes kuulis sõna Normet, see võtku pits.
Kes kuulis sõna Väike-Ott või näeb teda, võtku kohe neli pitsi järjest.

Olgu meelde tuletatud, et varasematel aastatel on olnud pitsivõtuparoolideks sõnad Paadam, homo, neeger, juut.

"Sa oled nagu Kristen Michal, valetad kogu aeg," pahandas Kivirähk Juurega, kui tal tekkis arusaamatus, millise maa esindaja parasjagu esineb. Kivirähk nimelt arvas, et parasjagu esinevad aserid, tegelikult olid laval aga hollandlased.

Kui Ott kuulatud, jätkas oma hevilooga Slovakkia. "Selle nimi on sukkpükstehevi," täpsustas Mart Juur. "Kas näeme Väikest-Slovakki?" uuris seepeale Kivirähk.

2013, Malmö, Eesti esindaja Birgit Õigemeel

Birgiti laulu kohta leidsid legendaarsed naljamehed, et see sobinuks ideaalselt mõne perekooli foorumi laulupeole.

"Ukraina puhul võin ette rääkida, et kolme meetrine inimene tuleb lavale ja kannab väikest inimest süles ja see väike inimene hakkab laulma. Vaadake nüüd! Tal on käimisega raskusi. Nüüd ta paneb laulja maha ja hakkab sööma," informeeris Juur.

"Ma käisin täna hambaarsti juures ja mõtlesin paluda eutanaasiat. Et ehk nad õega kägistaksid mu. Arst ütles, et eurovisioon ootab. Õde ütles: "Patsient Juur, te ei tohi minna kergema vastupanu teed." Nad kutsusid mu tagasi. Eutanaasia puhul hambaarsti peale loota ei saa."

2014, Kopenhaagen, Eesti esindaja Tanja Mihhailova

"Kui Argo Tanjat tõsta ei jõua, aitavad teda Normet ja Vilbre," arvas Kivirähk. Juur tõstatas küsimuse: "Kas see oleks väga halb, kui Tanja hoopis Argot tõstaks?"

Vürtsikast kriitikast ei pääsenud ka lõunanaabrid, lätlased. Juur imestas: "Tegu on kui Eesti Kukerpillidega, kuid nad unustasid, et Kukerpillide rivistusse ei kuulunud paks kleidis mees. Vabandust, see on naisterahvas! See Eesti-Läti piir on nii õhukene." "Tahtsin saada koogiretsepti," ütles kurbusega Kivirähk loo peale "Cake to bake".

"Albania on vana hea vampiiride kodumaa. Kord aastas saadetakse paar tükki Eurovisionile, aga muidu neid kuskil väljaspool ei nähta." "Jaan Tätte käib merel sellise pulloveriga. Aga tore on teada, et Albaanias tehakse bändi," ohkas tandem, kui Albaania lauljanna kleiti nägid.