Luule Laul emigreerus juba lapsena Austraaliasse ning Eesti taasiseseisvudes hakkas oma sünnimaad üha rohkem külastama. Siin tutvus ta ETV toimetaja ja saatejuhi Anu Välbaga, kes on Eesti eurolaulude juures ametis olnud juba 1990ndatest aastatest. Sellest kasvas välja pikaajaline ja praeguseni kestev tihe koostöö.

Eurovisioonifänn Luule Laul

Auhinda üle andes sõnas ETV meelelahutussaadete toimetuse juht Mart Normet, et Luule Laulu abi eurovisiooniprojektide juures on raske sõnadesse panna.

Eurovisioonifänn Luule Laul

"Luule on tulihingelise eurovisioonijälgija ja austraallasena aidanud anda igal aastal meie võistlusloole värsket vaatenurka. Tahame teda selle eest tänada ja loodame, et Luulel saab Viinis olema tõeliselt värvikas nädal," rääkis Normet.

"See preemia tuli mulle tõelise üllatusena. Olen ju pelgalt vabatahtliku kõrvaltvaatajana Eesti tiimile nõu andnud, kuidas Eesti asi välismaalt vaadates mõjub ja kuidas võiks see pälvida rohkemate riikide tähelepanu, aga nüüd sattuda ise kogu sellesse melusse... Crazy!" rõõmustas Luule Laul. "Ma olen Eesti Televisioonile sellise võimaluse eest tõesti siiralt tänulik," lisas ta.

Küsimusele, kellele Luule suurel võistlusel ise pöialt hoiab, vastas ta, et kuigi esmakordselt võistleb Eurovisioonil ka Austraalia, loodab ta siiski, et võitjana väljub konkursilt sünnimaa Eesti.

Luule Laul sõidab Viini Eurovisiooni lauluvõistlusele nädala pärast.