2009. aastal osales võistlustules tudengibänd StereoChemistry looga "Öösiti kõndides". “Kui lugu lindistasime, ütlesid stuudiotüübid, et võimalus kümne hulka pääseda on üks-kaks protsenti,” meenutas ansambel tollal. Siiski tegid noormehed tubli tulemuse ning teenisid kümnenda koha auga välja!

2010. aastal jäi finaalis viimaseks trio 3 Pead, kelle lugu "Poolel teel" ei püüdnud ilmselt piisavalt publiku tähelepanu.

2011. aastal osales finaalis Kene Verniku ansambel Mimicry. Nad esitasid loo "The Storm" ning kuigi neil oli vinge sõu UV valgusega, pidid nad siiski leppima viimase kohaga.

2012. aastal võistlusel osalenud ansambli Trafficu kastaneid ei toonud tulest välja isegi sariosaleja Stig Rästa eksistents ega ka loo "Nasa" tempokus.

2013. aastal pidi viimase kohaga leppima tantsuline trio Teele & Tuuli & Ula ehk Teele Viira, Tuuli Rand ja Priit Uustulnd looga "Ring the Alarm".

2014. aastal astus võistlustulle ka legendaarne lauluõpetaja Maiken ehk Kadri Koppel. Tema esitatud loo "Siin või sealpool maad" häälevariatsioone ei hinnanud publik rohkem kui kümnenda koha vääriliseks.

2015. aastal jäi Maiken taas viimaseks, siis oli ta ühes Mai Pallingu ja Marvi Vallastega Luisa Rõivase, kes tollal kandis veel perekonnanime Värk, taustalaulja. Kollases kleidis helge loo "Minu Päike" võlu oli aga siiski tagasihoidlik ning nelik pidi leppima finaalis viimase kohaga. Rõivas keeldus Publikule kommenteerimast tollaseid tundeid ning teatas, et tal on suisa ebameeldivalt kiire.

2016. aastal osales muidu a capella koosseisuna esinev Noorkuu ühes Kati Laevaga võistlusel looga "Kaugel Sinust". "Siin pole midgi mõtet põdeda, sest konkurents on ju tihe ja selles, kuidas need hääled lõpuks jagunevad, suurt vahet pole. Tähtis on, et artist jääks ise enda esitusega rahule. See rahva melu on täissaali ees ja televiisorite taga piisavalt suur, seega usun küll, et need, kes nii kaugele on välja jõudnud, on iseenesest võitjad," rääkis Noorkuu laulja Martti Meumers, et nemad kindlasti polnud viimase koha pärast kurvad.

2017. aastal jäi kaks aastat varem Eestit Eurovisionil esindanud Elina Born viimaseks. "Mul oli hea ja tuttav tunne tagasi võistlusel olla ja seda karusselli jälle läbi teha, nii et eelmine aasta, kui tulin kümnendale kohale, ei saa öelda, et oleksin kurb olnud," meenutab lauljatar, kelle kogemused võistlusest on vaid positiivsed. "Olen leidnud endale palju uusi tuttavaid ja sõpru tänu Eesti Laulule ja ka tiim on juba omaks saanud. Tähtis pole võit, vaid osavõtt ja seda kogemust ei saa ei esimene ega viimane koht mõjutada."