Avaldame kommentaari täismahus:

"Telepildi kvaliteediga (kadreeringud, heledused, fookused, valge tasakaal, kaamerate mixing/rezii, stedide ja kraanade liikumissujuvus) võis 90% ulatuses rahule jääda, annaksin kokkuvõttes hindeks 5 miinusega või 4 plussiga, mis Eestis on tegelikult väga hea tulemus.

Aga mis küll seal tegite heliga, seda ei saa üle hinde 3 kuidagi hinnata, annaksin vist 3 miinusega. Pean silmas just teleülekande heli. Endise helimehena jälgin seda eriti hoolikalt ja autentse aparatuuri abil. Aga seda enam paneb imestama, et kui kogu muusika taustafono on juba varem valmis tehtud kompott ja laulude ajal on vaja vaid solisti(de)ja tausta omavahel kokkumiksimisega tegeleda, siis isegi nii lihtsa piltlikult öeldes "2 nupu ülesandega" ei saadud jälle taaskord hakkama...

Samad vead mis poolfinaalides, hullemgi veel nüüd. Kas tõesti polnud seal puldis ühtegi helimeest kellel oleks ka kõrvad peas? Kuigi ette tehtud mitmed proovid ja ka poolfinaalidest vead juba teada. Selleks et taust ei mataks vokaali, on teatavad spetsiifilised nipid ribafiltrite ja kompressoritega kombineerimiseks, neid aga tundub et ei kasutatud üldse ning kompressorit kasutati üldse täiesti valesti (arvestades et varem valmissalvestatud taustafono on juba niigi kõvasti ülekompresseeritud).

Terve heliväljundi ülemäärane vorstiks löömine mõjus katastroofilisena, kaotades enamuse nende esitatud lugude mõjuvuse. Kõige halvem heli osati seekord finaalis teha lugudele 7 ja 10. Nende vahel olnud lood 8 ja 9 kõlasid subjektiivselt isegi hästi seal kõrval. Võiduloo heli oli ka halvemaks muudetud võrreldes varasemate versioonidega.

Kerli loole virutati ka sihuke brutaalne kompressioon peale, et loo (mis koosnes 4 osast) 2.ja 4.osa dünaamika oli vaid 1...3dB vahemikus! Ja muidugi siis vokaali enam ei suudetudki (ei saakski) esile tuua, kogu kompott hakkas taustatümmi rütmis kaasa "pumpama" ehk siis tõmblema."