Kunagi kandis Metsakutsu hoopis nime Freaky T, kuid siis otsustas ta, et peaks siiski mingi emakeelse variandi leidma. Pärast otsinguid jõudis ta hunditemaatikani ning algse plaani järgi pidi iga lugu ilmuma erineva sünonüümi alt: “Esimese loo tegin Metsakutsu alt ära ning siis need võsavillemid ja hallvanad ja kõik need jäid lõpuks tulemata. See Metsakutsu jäi kuidagi külge,” seletas räppar Eesti Laul 2018 veebisaates antud intervjuus.

Tema võistluspala, mis valmis koostöös legendaarse kodumaise produtsendiga Meelis Meri, kannab nime “Koplifornia” ning see kõneleb eestlusest ja Eestist: “Loo mõte ongi see, et kui sa oled siit kandist pärit, siis on kõik võimalik. Koplist Californiani on üks samm!” Millal Metsakutsu oma muusikaga ise Califroniasse jõuab, seda ta hetkel öelda ei oska: “Kui sa teed muusikat, siis sa ei tee seda ju ainult üksi ja endale. Ikka mõtled, et kuhu see võiks viia ja mis selle suurem eesmärk on. Ma olen juba nii kaua muusikat teinud — esimese loo tegin ma koos oma sõbraga aastal 1997 või 1998. Olen räpiga tegelenud juba kakskümmend aastat ja selle aja jooksul olen ma igasuguseid asju saavutanud ja teinud. Praegu olen ma oma muusikaga sellises kohas, kus ma ei mõtle niivõrd selle peale, et mis võiks olla ja tulla või mis eesmärk on, vaid pigem üritan ma nautida seda, mida ma praegu teen ja mis mul siin kätte on antud, et väärtustada seda."

Liikvele on läinud kõlakad, justkui ei saaks Metsakutsu oma kolleegidega läbi. Mehe sõnul on see aga tavaline, et erinevates muusikažanrites ja eriti just hip-hopis on võistlust ja konkurentsi. "See on normaalne. See on selle muusika osa. Arvan, et ma ei ole ainus, kellel on mingeid erimeelsusi oma žanri inimestega," leiab Metsakutsu. "See ei tähenda, et ma inimesena oleksin kuidagi kellegiga tülis. See on muusika ja kõik on täiskasvanud inimesed ning saavad sellest aru. Minu nimega seostub selline tüli võib-olla rohkem, sest mu muusika on hip-hopi jaoks mingite nurkade alt liiga pehme. Isikususena olen ma natukene pehmem ja mu muusika on pehmem. Hip-hopi alustalaks on ikkagi agressiivsus ja jõulisus ning sealt tekib selline error sisse."

Kuula Metsakutsu võistluspala: