Sel aastal soovis Eesti Laulu korraldusmeeskond tulla välja millegi uuega. Põhiidee, mida ja kuidas teha, sündis nelja mehe koostöö tulemusena, kelleks olid Rene Vilbre, Mart Normet, Ott Sepp ja Märt Avandi.

"Otsustati, et sel aastal tehakse artistidest lühikesed portreed. Et aga artist avaks end võimalikult vahetult ja ootamatul moel, otsustati valeintervjuude kasuks. Kõik intervjueeritud mõistsid varem või hiljem, et tegemist on naljaga," rääkis Rene Vilbre Publikule.

"Tulemuseks olid ehedad ja emotsionaalsed portreed suurepärastest artistidest, kes saavad aru mõnusast huumorist ja oskavad vajadusel kenasti ka kaasa mängida," ütles ta ja lisas, et finaali vahesketšid on inspireeritud sellistest formaatidest nagu Noriko, Punk´d ja Borat.

Vilbre tahab avaldada suurt tänu nende jaapanlastest abilistele. "Eriti Estonia balletisolistile Nanae Maruyamale, kes Oti kõrval terve päeva tema assistenti mängis! Eesti keelest arusajaana oli tal kõvasti tegemist, et intervjuude käigus naeru tagasi hoida."

Soomlased alustasid naljasketšide formaadi Noriko show'ga 2004. aastal. Kiiresti populaarsust kogunud saadet juhtis jaapanlaseks maskeeritud Soome näitleja Outi Mäenpää.

VAATA VIDEOST näiteid Noriko show'st:
VAATA uuesti ka Eesti Laulu vaheklippe: