Nimelt võis Laine ja Krissu dialoogist televaatajale vale mulje jääda, mil tegelased omakeskis arutasid, miks nende lapselaps Annabel ja tütar Evelin nende eest nii palju asju varjanud on. Annabel sai suisa Inglismaal elades lapse koos oma moslemist peigmehega ning vanavanemad vaagisid, kas üldse uut ilmakodanikku vaatama minna või mitte.

"Ma vaatasin just selle koha üle ja tegin veel stsenaariumi ka lahti ja mingit lapsetapmise juttu seal küll ei olnud. Ma ei kirjutaks elus sees midagi sarnast ning nii ei saanud me keegi tekstist aru," sõnas sarja stsenarist Andra Teede ning lisas, et Krissu ja Laine on pahased Annabeli ja Evelini peale selle pärast, et nende eest on kõiki uudiseid varjatud, endale omaselt solvuvad nad niivõrd, et ei suuda otsustada, kas üldse noortele kojutuleku puhul külla minna.

Loe tegelastevahelist dialoogi:

Laine: "Nüüd on igatahes nii, et mina oma jalga Evelini majja ei tõsta, enne kui ta saab lõpuks ise aru, et selline valssimine ja varjamine ei kõlba mitte kuskile. Ja et see Annabel ka niisugune inimene on! Evelin on elu jooksul igasugu trikkidega hakkama saanud, aga kas siis temal pole üldse südant sees? Saadab nii väikse lapsukese enda juurest ära ja ise jääb Inglismaale oma uue mehega elama."

Krissu: "Võib-olla Annabel tuli ise ka Eestisse?"

Laine: "Ei, no kuidas ta siis tuli, kui ma teda ei näinud. Kuigi, jah, igasugu asju võib olla. Äkki ikka tuli ja oli juba toas? Läheks ikka vaatama? Aga mis siis saab, kui see tema moslemi mees ka kaasas on? Siis kardan ma sind sinna viia."

Krissu: "Mis sa siis minust kardad?"

Laine: "No kes see sind teab! Võtad veel püssi välja ja siis käi sul vangimajas külas."

Krissu: "Ega siis minu eas meesterahvast enam vangi ei panda.

Laine: "Pannakse nii mis mühiseb! Nii et hoiame parem sellest murekoldest heaga eemale!"

"Mis puutub püssi mainimisse, siis see Krissu relv on seal majas igal pool välja tulnud ja tekitab pidevalt paksu pahandust," lisas Teede ja kirjeldas, et kevadel oli näiteks selline lugu, kus nende lapselaps Rocco sai püssi kätte ja viis selle kooli, mis loomulikult väga halvasti lõppes.

"Krissu ja Laine esindavad sarjas pidevalt vaateid, mida mina ei esinda, aga näen, et need ühiskonnas eksisteerivad. Igal juhul ei olnud ei mul ega sarjal plaani vägivallaga leppida või seda propageerida ja kui me kedagi solvasime, siis palume vabandust," selgitas Teede.

"Seda ma siiski veel rõhutaks, et mingit lapse püssiga maha laskmise juttu ei ole ega tule, aga tegelaste temperament laseb mul uskuda, et Krissu püss võib tulevikus lahti minna küll. Kelle suunas või mis olukorras, selgub juba hilisemates osades, aga miski pole välistatud, sest teadupärast on see isegi Laine enda tagumise poole suunas juba pauku teinud," tõdes Teede Publikule.

Jaga
Kommentaarid