"Lugesin täna Henrik Kalmeti intekat. Palju asju tuli meelde mida selles vanuses ka ise sai mõeldud," tõdes Toompere ja lisas, et ainus viis olukorra muutmiseks on ise luua see maailm. "Lavastused, rollid, kirjutamised, mis kehtestuvad ja nähtavaks muutuvad. Seda enam, et praegusel ajal ei saa kohe kuidagi süüdistada keskkonda, mis on eelnevate poolt loodud täiesti avatuks - kus on võimalik end näidata ja teostada," jätkab Toompere ja tõdeb, et intervjuu iseenesest oli stereotüüpne.

"Üsna igavene on see jutt kus räägitakse, et aeg on muutund ja nõuab uusi väljendusvahendeid. Samuti see, et rahad jaotatakse ebaproportsionaalselt," sõnab ta ja lisab ,et tegelikult jaotuvad nii raha kui ka väljendusvahendid proportsionaalselt sinna, kus on külgetõmme.

"Igal ajal on samaaegselt aktiivsed erinevad põlvkonnad. Need, kes alustavad ja kõike uuena kogevad ja need, kes on selle juba läbi teinud ja täiesti teistsuguseid suhteid ühiskonna ja kunstiga näevad. Ja küll see kõik muutub. Aga soovin noortele huntidele jõudu reviiri märgistamisel," lisab ta lõpetuseks.