Möödunud sajandi keskpaigas loodud Eesti Telefilm, kus toodeti sadu filme, lõpetas tegevuse 2000. aastatel. Aastakümneid loomingulisel puhkusel olnud ettevõtmine sai möödunud aastal sisse uue hoo.

Kersna tõdes, et kogu saate sisu oli tunni aja sisse väga raske ära mahutada. „Ikkagi 900 filmi, 40 aastat, tohutu suur stuudio. Seal oli väga paljut, seal oli kõike-kõike-kõike, mida üldse võib ette kujutada. See oli suur töö.“

Teleajakirjanik lisas, et ta oleks soovinud palju rohkem sisu saatesse kaasata. „Mul on väga piinlik, mul on häbi ja mind vaevab süütunne väga paljude inimeste ees, kes on teinud tohutult palju tööd, andnud oma elu, kire ning päevad Telefilmile ja keda isegi ei nimetata selles saates, kuigi nad väga vääriksid seda. Ma väga-väga vabandan,“ rääkis ta.

Vanu materjale läbi kammides Kersnal kadedustunnet ei tekkinud. „Me kõik toimetame omas ajas ja kadedusesoolikat ei ole minus üldse. Ma vaatasin neid asju ja mõned olid väga kihvtilt tehtud tolles ajas, nende võimaluste piires eriti. Ja seal oli ka selliseid asju, kus ma mõtlesin, et issand, mul on vedanud, et ma pole pidanud selliseid asju tegema,“ kinnitas teleajakirjanik.

„Eesti Telefilm. Senimaani“ on ETV eetris sel reedel, 26. aprillil.